Jongerencentrum De Keet krijgt eigen gevelgedicht

Foto: Google Maps

In samenwerking met de jongeren van jongerencentrum De Keet en dichter Mustafa Stitou is een gedicht geschreven en op het jongerencentrum geplaatst.

De afgelopen jaren verschenen er verschillende gevelgedichten in de binnenstad vannHilversum. Nu krijgt ook de wijk Kerkelanden een eigen gevelgedicht.

Grijze buitenkant

Voor iedereen die De Keet kent, is het duidelijk dat de grijze buitenkant van het gebouw niet laat zien wat een levendige sfeer er binnen is. Vanuit jongerenwerk kwam dan ook de vraag of hier een creatieve oplossing voor was. Dit bood een perfecte mogelijkheid om aan te sluiten op het project Poëzie in de openbare ruimte. Met dit project wil de gemeente Hilversum ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen van poëzie kunnen genieten. Inmiddels zijn er al gevelgedichten te zien op verschillende plekken, zoals op de bibliotheek en aan de markt. Kerkelanden had nog geen gevelgedicht, maar daar komt nu verandering in.

Gedicht

In samenwerking met jongerenwerk en de dichter Mustafa Stitou is er een workshop georganiseerd om een gedicht te schrijven met de jongens die wekelijks bij het centrum komen. Uit deze woensdagavond is het gedicht ontstaan dat vervolgens door kunstenaar Jeroen Paulussen op de gevel is gezet.

Wethouder cultuur Wimar Jaeger houdt een korte speech tijdens de onthulling om 15:00 uur op vrijdag 13 december.