Wethouder Wolthers wil overschot verkeersborden Hilversum terugdringen

Foto: Wilke Wittebrood

Wethouder Bereikbaarheid en parkeren Annette Wolthers is van plan de hoeveelheid verkeersborden in Hilversum terug te dringen.

Naar aanleiding van vragen van D66-raadslid Anne S. de Jong heeft wethouder Bereikbaarheid en parkeren Annette Wolthers toegegeven wat te willen doen aan de hoeveelheid verkeersborden in de Mediastad. De Jong stelde de vragen naar aanleiding van het onderzoek van Veilig Verkeer Nederland waaruit naar voren is gekomen dat zo’n procent van de verkeersborden zouden kunnen worden weggehaald.

Overschot

Het blijkt dat er in Hilversum 11.500 verkeersborden zijn. Niet meegerekend zijn 150 bewegwijzeringsborden en 100 routeborden/paaltjes.

Shared Space

Mogelijk gaat Hilversum steeds meer gebruik maken van het principe Shared Space. “In Amsterdam en Drachten zijn bekende voorbeelden van Shared Space zonder (overbodige) verkeersborden”, zegt Wolthers. “Ook in Hilversum hebben wij de Naarderstraat ter hoogte van de Groest en het marktterrein als Shared Space ingericht.”

Rigoreus

De wethouder wil in ieder geval niet rigoreus te werk gaan. “De uitvoering van de opschoning vindt plaats als we als gemeente kleine verkeersmaatregelen, onderhoudswerkzaamheden of een project uitvoeren. Dit betekent in de praktijk dat wij stapsgewijs per straat of per buurt het aantal borden terugbrengen tot de minimaal noodzakelijke.”