Prins Bernhardstraat krijgt groot gevelgedicht tegen parkeeroverlast

Foto: Google Maps

Wimar Jaeger onthult woensdag 27 februari een gevelgedicht op de Prins Bernhardstraat. De buurt wil op deze manier de parkeeroverlast te lijf gaan.

De komende dagen heerst er bedrijvigheid in de Prins Bernhardstraat. De kale grijze woningmuur op de hoek met de Mgr. Van de Weteringstraat krijgt – op verzoek van de buurt – een metamorfose. Kunstenaars Jeroen Paulussen en Eric van der Vegt werken hier samen aan een kunstwerk waarin het gedicht ‘Heel dichtbij’ van Hans en Monique Hagen is verwerkt.

Parkeeroverlast

De totstandkoming van dit gevelgedicht is extra bijzonder omdat bewoners hier een rol in hebben gespeeld. Door deze hoek op te fleuren met gevelkunst en beplanting hopen zij de bestaande parkeeroverlast terug te dringen.

Poëzie in de openbare ruimte

Het kunstwerk is een samenwerking van Jeroen Paulussen en Eric van der Vegt. Paulussen schilderde onder meer het gevelgedicht ‘Lieve juf’ op de Violenschool en het gedicht ‘Ensemble’ – van stadsdichter Mieke van Zonneveld – op de International School Hilversum. Van der Vegt is onder meer bekend van het levensgrote testbeeld dat de fietsenstalling op de Zeedijk opfleurt. De gevelgedichten zijn onderdeel van poëzie in de openbare ruimte waarmee de gemeente Hilversum cultuur op een laagdrempelige manier toegankelijk wil maken. Pers en Hilversummers zijn van harte welkom bij de feestelijke onthulling