IJsverkoopster Gilly (‘t Perronnetje) vrijgesproken van mishandeling

Foto: Google Maps

Gilly, de voormalige eigenaresse van ijssalon ’t Perronnetje in Hilversum, is niet strafbaar voor het mishandelen van een man in augustus 2017, zo oordeelt de rechtbank Midden-Nederland.

De Hilversumse ondernemer Gilly Emanuels krijgt geen straf voor het mishandelen van een 20-jarige plaatsgenoot. Volgens de rechter is de mishandeling wél bewezen, maar is ze zelf emotioneel geraakt toen er een mandarijntje naar haar gegooid werd in het bijzijn van haar zoontje.

Hysterisch

De politieagenten die als eerste bij het incident waren beschrijven Gilly als hysterisch en dat het niet lukte om haar rustig te krijgen. De mishandeling kan haar onder deze omstandigheden niet worden verweten. De rechtbank ontslaat de vrouw daarom van alle rechtsvervolging.

Strafzaak

De strafzaak tegen één van de jongens die de vrouw zou hebben uitgescholden is twee weken geleden door de rechtbank aangehouden. De advocaat van de vrouw is een procedure gestart bij het gerechtshof om het Openbaar Ministerie te dwingen om de hele groep te vervolgen, en ook voor discriminatie. De rechtbank wil die uitkomst eerst afwachten.