Voetbal: Karim Didouch maakt ondanks blessure winnende voor BZC

Direct na zijn invalbeurt raakt Karim Didouch (BZC’13) geblesseerd. Toch maakte hij de winnende. William Puyk beschouwt het afgelopen Hilversumse voetbalweekend.

FC Hilversum

FC Hilversum pakt de eerste periodetitel, het begin is daar. Op overtuigende wijze won de ploeg bij NITA met 0-6.  Zou dat genoeg zijn om de eerste periodetitel te pakken? Het was knarsetandend afwachten op de uitslag tussen AH’78 en Waterwijk. Een orkaan van lawaai ging in de kleedkamer op toen onze voetbalvrienden uit Huizen Waterwijk (toen nog koploper) met een 3-2 nederlaag naar Almere stuurde.

Jerraynell v.d. Pol (2x), Dave Huijmans (2x), Rosco Cyrus en Yechi Wijk scoorden voor de vallei krijgers!

Victoria

Helaas wist Victoria Hilversum niet na te doen. Zwaar teleurgesteld dropen de spelers van Victoria af na de thuisnederlaag tegen Geinoord, 1-2. In het zicht van de haven glipte de eerste periodetitel in 2B alsnog tussen hun vingers door. FC Almere ging er uiteindelijk mee aan de haal. Terwijl Victoria de eerste competitiewedstrijd nog met 0-6 bij FC Almere won. Dat maakt het extra zuur.

Rik Langhout was trefzeker voor Victoria.

SV Loosdrecht

Vlak voor tijd stelde onze voetbalbroeders van SV Loosdrecht in de kaartenregen alsnog een punt veilig in de thuiswedstrijd tegen TOV uit Baarn. Nadat TOV op een 0-1 voorsprong was gekomen bepaalde Antonio Cvetkovic de eindstand op 1-1. Wanneer komt dat beetje geluk eens om de hoek kijken achter de slagbomen in KNORRcountry?

OSO

OSO zit even in de hoek waar de klappen vallen. Ook afgelopen zaterdag kansen genoeg. Maar de ijzeren voetbalwet luidt nog altijd; ‘Als je zelf niet scoort valt de goal meestal aan de andere kant’.

Zo ook tegen Eemboys. De ploeg van trainer Ribberink ging dan ook met een 1-2 overwinning aan de haal. Omdat koploper FZO verloor, is de spanning weer enigszins terug in 4F. FZO is wel winnaar van de eerste periode geworden, proficiat mannen! Nicky de Vink scoorde voor OSO.

BZC’13

En dan! Wat een verhaal. Met nog twintig minuten te spelen stond BZC’13 in Zeist bij Patria met 1-0 achter. Trainer Marks gaf het signaal Karim Didouch kwam van de bank, liep warm en viel in.

Toen sloeg het noodlot toe, binnen dertig seconden zweepslag in de kuit. Maar er was al drie keer gewisseld, dus bleef hij op karakter in het veld staan. Hij riep naar zijn trainer: “Ik ga wel een beetje in de weg lopen.”

In de weg lopen noemt hij dat! Gaf de assist op 1-1 om zelf twee minuten voor tijd de winnende treffer achter de doelman van Patria te deponeren! We hebben de hand van God (Maradona), maar sinds zaterdag de voet van Allah (Karim Didouch). De 1-1 werd door Bilal el Aouami gescoord.

SV Olympia’25 en Altius

En dan de klapper op de zaterdag, de dorpskraker bij uitstek, SV Olympia’25-Altius. Helaas, door het zeer slechte weer was het geen uitverkocht huis. Maar degenen die geweest zijn, zagen een waar spektakelstuk. Altius nam de leiding via Glenn ‘golden boy’ Hemmers maar binnen de minuut was het Badr Rhassisse die voor de thuisploeg de gelijkmaker scoorde.

Op slag van rust tikte Wietze Siemerink een goed genomen corner van ‘Road runner’ Arp binnen, 1-2. Thee drinken.

De tweede helft was Altius de bovenliggende partij. Via twee penalty’s werd de stand naar 2-3 getild. Eerst Glenn Hemmers voor de bezoekers vanaf de stip, 1-3. Daarna de koelbloedige Mo Moamedi, 2-3.

Daarna trokken de Tornado’s de wedstrijd definitief naar zich toe. Door een droge knal in de verre hoek van Stef Kaashoek werd het 2-4 en de weer van blessureleed herstelde Sammie ‘D-Day’ Didouch gaf het slotakkoord, 2-5.

HSV Wasmeer

Zondag is zoals gebruikelijk de dag dat onze Powerboys in het veld komen. De met veel blessures kampende HSV Wasmeer ploeg moest naar Waterwijk in Almere. Daar werd de 16-jarige junior Wesley v.h. Nederend voor de leeuwen gegooid en het ging hem ondanks de nederlaag van 2-1 geweldig af. Top Wesley!

Ook de 16-jarige Silas Wijnands mocht nog zijn opwachting maken in het vlaggenschip van HSV Wasmeer. ‘Elk nadeel heeft zijn voordeel’, zei de grote meester ooit. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Goed bezig Powerboys. De punten komen er aan.

Elwin Pronk trof het doel voor HSV Wasmeer.