Hilversumse cupfighter Altius ronde verder in KNVB Beker

Foto: Lida Zoetekauw

Geen competitievoetbal dit weekend, maar een bekerronde voor amateurs. Altius verslaat Weesp en bekert verder na goede overwinning.

Helaas zijn de meeste Hilversumse clubs al uitgeschakeld, alleen cupfighter Altius zit nog in het bekertoernooi. Op zich niet zo vreemd als wij weten dat ze tegenwoordig ook al in het KNVB bekertoernooi bij Ajax, Feyenoord en PSV mogen uitkomen.

Tam begin

Zondag 2e klasser FC Weesp stond op het menu. De wedstrijd begon redelijk tam. De ploegen waren aan het aftasten en hier en daar werd een kansje gecreëerd.

Voorsprong

Het was de thuisploeg uit Weesp die op voorsprong kwam door een mooi schot in de kruising. Altius werd hierdoor flink wakker geschud. Als Bilal ‘Arnold Schwarzenegger 2.0’ el Morabet op rechts wordt weggestuurd, is zijn voorzet precies op maat voor Glenn ‘golden boy’ Hemmers die bij de tweede paal is opgedoken; 1-1. Helaas moest de Terminator hierna door een rugblessure het veld verlaten.

Wervelwind

De tweede helft werd het spel van de Tornado’s krachtiger, met wervelwind Jordy ‘Road runner’ Arp in de hoofdrol. Keer op keer liet hij zijn hielen zien aan de Weesper verdedigers. Uit een van die aanvallen speelde hij de bal op Enes Unlu, die als een draaitol door de verdediging wervelde en de 1-2 op het scorebord schoot.

Onterechte penalty

Altius had FC Weesp volledig in de broekzak totdat de scheidsrechter dacht dat Wietze Siemerink de bal met de hand wegsloeg; een onterechte penalty. Roy ‘stengel’ van Wagtendonk raakte de bal nog met zijn vingertoppen, maar het was net niet genoeg om de 2-2 te voorkomen.

Sterker

Hierna was het één en al Altius dat de klok sloeg. Over rechts, over links, door het midden; aan alle kanten stoven ze er voorbij. Stef ‘Yankee’ Kaashoek gaf een puntgave voorzet op Ruben ‘het beest’ Bakker; 2-3.

Door naar de volgende ronde

De score had in het laatste kwartier veel hoger kunnen uitvallen. De bank veerde nog één keer op bij een afgemeten voorzet van Jordy Arp op Glenn Hemmers, 2-4. Cupfighter Altius is door naar de volgende ronde.