Voetbalweekend: Olympia en Altius tegenover elkaar in Hilversumse titanenstrijd

Foto: Cor Peter Pasma

Er staat in Hilversum een absolute kraker op het programma: Olympia neemt het thuis op tegen Altius. Wlliam Puyk blikt vooruit op een echte super saturday.

Olympia – Altius

De KASKRAKER in Hilversum, The battle of Kininelaantje. Wie krijgt in 2017 alsnog het predicaat, voetbalbaas van Berestein? De Buffels van Berestein tegen de Tornado’s van het Kininelaantje.

Een maand geleden streden twee Olympianen en vier van Altius nog schouder aan schouder in het nationale Hilversums elftal. Morgen dienen zij hun clubbelang. Maar niet alleen deze zes grootheden binnen ons voetbalprinsdom Hilversum verschijnen in het veld.

Wat te denken van Abel Bijlsma, hij kwam twee weken geleden terug, zag en overwon. Krantenkoppen vol over dit bijzondere talent die zijn rentree in Olympia 1 maakte. Hij staat al en tijdje droog, wie weet ontvlamt hij morgen als hij meedoet, Ilias El Mazouji. En aan de andere kant: is Sammie’ de meedogenloze’ Didouch al weer wedstrijdfit? Jasper v.d. Heuvel is er in ieder geval bij. Het kan wel eens het duel der TORwachters worden!

Prognose: Altius wint.
Wanneer: zaterdag 18 november
Waar: Sportpark Berestein, Kininelaantje 11
Hoe laat: 15.00 uur

SV Loosdrecht – TOV

En dan schakelen wij gelijk door naar onze voetbalvrienden in Souptown. KNORRvillage wordt in de hoogste staat van paraat gebracht, morgen gaat het gebeuren. Rico en zijn bende ofwel, De Toffe TOV belhamels uit Baarn komen op bezoek. De mannen met het warme hart op de juiste plaats, dat mag gezegd worden. De slagbomen staan dan ook wagenwijd open om deze Donateursclub hartelijk welkom te heten in het land van de SOUPBALLS.

Onze veldwachters zullen het voor één keer goedkeurend (geen paspoortcontrole) toelaten als een stel voetballers uit het San Marino (Baarn) van het amateurvoetbal de poorten des voetbalonheils Loosdrecht binnen komen rijden. En voetbalvrienden uit Baarn om alle illusies maar gelijk de grond in te boren. De punten blijven in SOUPtown.

Prognose: Loosdrecht houdt de punten thuis.
Wanneer: zaterdag 18 november
Waar: Sportpark Hallinckveld
Hoe laat: 14.30 uur

OSO – Eemboys

Hij heeft afgelopen week de draak met heel voetbalbolwerk Hilversum gestoken. Normaliter kiest onze treenert de rol van underdog, maar door zijn winst op BZC’13 heeft hij nu de grens van het ontoelaatbare opgezocht in het machtige voetballand Hilversum. Hij heeft het gedurfd om de godfather des godfathers van vH uit te dagen! Snoeiharde cynisch commentaar gaf hij op mijn overzicht van OSO. Reken er maar op dat hij dit met een brede glimlach heeft geschreven, is toen snel voor enkele dagen naar het zuiden gevlucht!

Nou vriend, zowel de ondergrens als bovengrens is bereikt, es ist genug!

Prognose: OSO wint.
Wanneer: zaterdag 18 november
Waar: Jagerspaadje 28
Hoe laat: 14.30 uur

Nita – Hilversum

Altius heeft nog een kleine kans maar wie een beter uitzicht op de 1e periodetitel heeft zijn onze groen/witten strijders uit de vallei. Ze gaan naar Nieuwer ter Aa, NITA uit. De beste papieren liggen nu nog in handen bij Waterwijk, die gaan morgen bij onze vrienden van AH’78 op bezoek.

Die trouwens ook nog kans op de 1e periodetitel heeft. Vier ploegen die gaan strijden voor de 1e periodetitel, het is niet te geloven! Wat een weelde in 3C, spanning stijgt ten top. FC Hilversum heeft maar één opdracht, WINNEN. Nee sorry, twee opdrachten! Ook aan het doelsaldo moet gewerkt worden. Winnen en veel scoren!

Prognose: Hilversum wint met groot verschil.
Wanneer: zaterdag 18 november
Waar: Sportpark Nita, Nieuwer ter Aa
Hoe laat: 14.30 uur

Victoria – Geinoord

Onze Heeren van ‘3 star Cafe’ Paviljoen gaan het morgen doen. Wat? Wat een vraag! Uiteraard de 1e periodetitel binnenhalen. Zij weten wel hoe ze de spanning moeten opbouwen zeg. Vorige week ‘bewust’ verloren om morgen thuis het feest te vieren, je moet maar durven! Maar, wij geven ze gelijk. Je kunt beter thuis een groot feest vieren dan dat je ergens in het niemandsland de 1e periodetitel staat te vieren.

Trouwens, als Victoria morgen die titel pakt is het al hun 2e periodetitel(1e periodetitel vH Klassement al binnen) van het seizoen en wat gaan onze Heeren dit jaar nog meer doen?

Prognose: Victoria wint.
Wanneer: zaterdag 18 november
Waar: Jagerspaadje 26
Hoe laat: 15.00 uur

Patria – BZC’13

Wij sluiten het zaterdagvoetbal af met misschien één van de beter voetballende ploegen in 4F. Helaas, op een of andere manier komt het er nog niet helemaal uit. Voorlopig is een plaats in de grijze massa het deel voor onze toppers van Jagerspaadje 30. In de luwte werkt BZC’13 dan ook aan zijn eerherstel en dat begint morgen bij Patria in Zeist. Tevens de laatste wedstrijd voor de 1e periodetitel. Die gaan onze voetbalfenomenen daarginds sowieso goed afsluiten. Dan is het warm draaien begonnen om vanaf volgende week vol mee te strijden voor de 2e periodetitel.

Prognose: Uitoverwinning BZC’13
Wanneer: zaterdag 18 november
Waar: Sportpark Blikkenburg, Zeist
Hoe laat: 14.30 uur

Waterwijk – Wasmeer

De Powerboys worden geteisterd door blessureleed, veel blessureleed. Hoeveel pech kan een ploeg in het begin van het seizoen al hebben? Nou, HSV Wasmeer heeft een blessurelijst net zo hoog als Anna’s berg! Bijna de gehele achterhoede is langdurig uitgeschakeld. Maar het blijven wel de Powerboys. Daarom hebben wij er nog steeds vertrouwen in dat alles goed komt. Het zal moeilijk worden echter zien wij HSV Wasmeer toch een puntje pakken.

Prognose: Gelijkspel.
Wanneer: zondag 19 november
Waar: Sportpark Rie Mastenbroek, Almere
Hoe laat: 14.00 uur