Pand witgoedzaak krijgt kunst- en cultuurbestemming

Foto: De Koning

Van vader op zoon, maar dan op heel ander vakgebied. Zo kun je de nieuwe bestemming van het pand aan de Koninginneweg noemen, waar komende zondag, 16 augustus, het cultureel ontmoetingscentrum De Koning wordt geopend. Initiatiefnemer en eigenaar is Peter Wittebol.

door Frans Regtien

70 jaar was op die plaats witgoedhandel De Wit gevestigd. “Vlak na de oorlog ging de oude De Wit met stofzuigers langs de deur. Mijn vader heeft het bedrijf in 1989 overgenomen met als doel om dat via mij voort te zetten”.

Daar kwam in 2010 een einde aan toen Peter vaststelde dat mensen toch veel meer spullen op internet kopen. “Het moet uiteindelijk wel lonend zijn, want je maakt heel wat uurtjes. En er moet geld uitkomen om te kunnen investeren in de toekomst”.

Kunst en cultuur
Begin 2011 stelde hij de gemeente voor om de plek een kunst- en cultuurbestemming te geven. Het heeft even geduurd en ook wel wat voeten in de aarde gehad, maar nu is het dan zover met De Koning. Luister hier naar het gesprek met hem bij de lokale radiozender RTi Hilversum.

Wittebol vindt dat de gemeente nu met haar beleid flink het mes haalt door de kunst- en cultuursector. “Hilversum is de Mediastad, maar heeft eigenlijk nog zoveel meer in huis en het zou zonde zijn als dat verloren gaat”.

Geen subsidie
Hij gaat zonder subsidie aan de slag en hoopt dat kunstenaars uit Hilversum en omstreken aansluiting zullen vinden. Komende zondag zullen enkele van hen al met beelden en schilderijen te zien zijn.

Op 13 september komt daar nog de opening van de concertlounge bij. Er wordt nog druk aan gewerkt aan de akoestiek, omdat ie ook gebruikt gaat worden voor geluidsopnames op het gebied van klassieke muziek en jazz.

Zie ook

http://hilversum.nieuws.nl/nieuws/4440/nieuw-cultureel-ontmoetingscentrum-in-hilversum/