“Onderhoud panden Philipsterrein hard nodig”

Foto: Google Street View

Coalitiepartij SP vindt dat de Hilversumse wethouder van Vroonhoven aan de makelaar of huidige ontwikkelaar van het Philipsterrein moet vragen of er onderhoud aan de panden gepleegd gaat worden. Dat zei fractievoorzitter Bianca Verweij in het radioprogramma Wat leeft in Hilversum van de lokale omroep RTi.

Ze reageerde daarmee op het bericht dat deze week volgens Vastgoedmarkt.nl de veiling is begonnen van het voormalig bedrijf Philips NEC aan de Hilversumse Anton Philipsweg. Op het terrein staan 3 gebouwen. De gemeente Hilversum wil daar appartementen en woningen neerzetten die aansluiten bij de nieuwbouwwijk voor Anna’s Hoeve. Luister hier naar het gesprek waarin ze aangeeft dat de situatie verloedert.

“Er is geen onderhoud, dat heb je ook gezien bij het KRO-pand aan de Emmastraat. Het wordt er gevaarlijk en dat is voor de wijk niet goed. Zeker als je daar vlakbij die prachtige nieuwe wijk gaat ontwikkelen. Er gebeurt nu niets omdat er nog geen koper is”.

Zijlijn
“De gemeente staat aan de zijlijn. We moeten nu maar afwachten wie het koopt. Dan moet die nieuwe partij de plannen van de gemeente voor woningbouw ook zien zitten. Zolang wij geen leegstandsverordening hebben, kunnen we ook niets afdwingen”.

Zie ook

http://hilversum.nieuws.nl/nieuws/4600/philipsterrein-in-de-verkoop-gezet/