Nieuw cultureel ontmoetingscentrum in Hilversum

Foto: De Koning

Met de opening van een galerie op zondagmiddag 16 augustus om 14.00 uur heeft Hilversum er binnenkort een nieuw cultureel ontmoetingscentrum bij, aan de Koninginneweg 135-139. De opening wordt muzikaal opgeluisterd door het Trio Hans Heinhuis.

 

De Koning zegt een ruim aanbod te hebben van verschillende kunstwerken van bekende Nederlandse kunstenaars. Om de 2 maanden wordt het aanbod vernieuwd. In augustus en september zijn werken te zien van Rob Jacobs, Charlotte Leene, Giel Clijsters en Tom de Groot.

Witgoed
In het gebouw was vroeger de witgoedzaak De Wit gevestigd, geleid door Piet Wittebol. Zijn zoon Peter heeft er nu een nieuwe kunstzinnige bestemming aan gegeven. De ruimte bestaat uit een galerie, ontmoetingsruimte, bar en een concertlounge, waar overigens vanwege de akoestiek nog aan gewerkt wordt.

Bij de officiele opening van De Koning, op zondag 13 september, moet de lounge gereed zijn, want dan is er een jazzconcert gepland. Wie dat gaat verzorgen is nog niet bekend. Voor 11 oktober staat in ieder geval de bekende jazztrompettiste Saskia Laroo op het programma.