Tarieven Hilversumse parkeergarages gaan flink omhoog

Foto: Google Maps

Q-Park heeft een beroep gewonnen tegen de gemeente Hilversum. Dat betekent dat de gemeente de kostprijs van de parkeergarages moet doorrekenen in de tarieven.

Op 16 september 2015 heeft de raad besloten om de exploitatie van de parkeergarages Gooiland, Gooische Brink en Leeuwenhoekgarage (in eigendom van de gemeente) aan te wijzen als een economische activiteit die plaatsvindt in het algemeen belang. Door dit besluit mocht de gemeente onder de kostprijs parkeergelegenheid bieden ten gunste van een evenwichtige parkeerdruk en een aantrekkelijk centrum.

Hoger tarief

Q-Park heeft op 29 juli 2016 bezwaar gemaakt tegen dit besluit. Bij besluit van 5 juli 2017 heeft de raad zijn eerder genomen besluit in stand gehouden. Hiertegen heeft Q-park beroep ingesteld. De rechtbank heeft het beroep van Q-Park bij besluit van 28 juni 2018 gegrond verklaard. Het eerder genomen besluit van 16 september 2015 van de raad is hiermee herroepen. De gemeente moet nu de integrale kostprijs van de garages door te berekenen in haar tarieven. Tot op heden wordt een marktprijs van € 2,00 per uur gehanteerd. Dit tarief ligt lager dan de integrale kostprijs.

Schorsing

Tot 9 augustus 2018 kan hoger beroep worden ingesteld en om schorsing van de uitspraak.