Overgewicht is niet alleen een kwestie van calorieën

Foto:

Vaak wordt er wat gemakkelijk over gedaan. “Afvallen is gewoon een kwestie van minder eten en meer bewegen”. Vooral door de mensen die zelf niet te maken hebben gehad met overgewicht. Minder eten is niet makkelijk wanneer je vaak honger hebt of veel stress ervaart en uren zweten op de sportschool is meestal ook niet de oplossing. In de praktijk komt hier veel meer bij kijken.

Met name de stofwisseling is erg bepalend, en deze is niet voor iedereen hetzelfde. Deze wordt grotendeels hormonaal aangestuurd en verschillende factoren hebben hier invloed op. Hierbij kun je denken aan anticonceptie, zwangerschap en de menopauze, maar ook slechte eetgewoonten, “moderne” voedingsmiddelen, bepaalde medicijnen en stoppen met roken.

Hormonale disbalans
Door een hormonale disbalans ontstaat er een stofwisselingsprobleem en kun je in een vicieuze cirkel belanden. De controle over het hongergevoel wordt dan ook steeds minder, en doordat je meer of vaker gaat eten, verergert het probleem. Het Cure4Life programma brengt het lichaam weer in balans. Op basis van een uitgebreide vragenlijst, bloed- en urineonderzoek stelt het medisch team van Cure4Life een persoonlijk voedingsprogramma samen. De kracht zit in de hoeveelheden en combinaties van natuurlijke voeding, zonder dieet pillen of shakes.

Persoonlijke, professionele begeleiding
De begeleiding tijdens het programma is erg belangrijk. Hanneke Drop is Cure4Life consulent in Hilversum en begeleidt haar cliënten tijdens het hele traject. Zij is gewichtsconsulent en voedingsdeskundige en gaat je helpen jouw lichaam zo snel mogelijk weer in balans te krijgen en een gezonde leefstijl te ontwikkelen, met als gevolg een gezond gewicht. Hanneke: “Wie het programma correct volgt kan een gewichtsverlies verwachten van 4 tot 7 kilo per maand, en zonder hongergevoel. Onze cliënten voelen zich fitter, energieker en zitten lekkerder in hun vel. Daarbij heeft het programma ook een hele positieve invloed op gerelateerde gezondheidsklachten zoals hoge bloeddruk, diabetes type 2, maag- en darmklachten en ademhalingsproblemen”. Een speciaal voor Cure4Life ontwikkeld beweegprogramma is ook onderdeel van het traject.

Vrijblijvend informatief consult
Tijdens het programma krijg je een goed inzicht in welk voedingspatroon voor jou werkt. Eenmaal in balans en met behulp van de stabilisatie- en consolidatiefase is het goed mogelijk om de resultaten te behouden. Ook nadat je een gezond gewicht hebt bereikt, vinden er nog na-consulten plaats. Het proces begint met een uitgebreide intake. Hiervoor biedt Cure4Life een gratis en vrijblijvend informatief consult aan van 75 minuten. Ben je aanvullend verzekerd? Dan heb je mogelijk recht op een (gedeeltelijke) vergoeding via jouw zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden voor vergoedingen bij Cure4Life Hilversum!

Voor meer informatie:
Cure4Life Hilversum
Waldecklaan 16, 1213 XX Hilversum
Tel.: 06 – 839 881 45
www.cure4life.eu/hilversum

Reacties

0