Hilversums Belang maakt zich zorgen over komst politiebureau Bonairelaan

Foto: Google Maps

Hilversums Belang denkt dat het politiebureau dat aan de Bonairelaan moet komen, voor veel overlast gaat zorgen. Het stelde daarom een aantal vragen aan het college.

De huur van het nieuwe politiebureau op Bonairelaan 4 gaat al in op 1 oktober van dit jaar voor de duur van maximaal vier jaar. De politie huurt daar een kantoorpand van 3600m2.

24 uur per dag

Er komen mogelijk tweehonderd politiemensen te werken en het kantoor zal zeven dagen in de week, 24 uur per dag open zijn. Ook worden er surveillancewagens gestationeerd.

Vragen

Hilversums Belang is bang dat dit voor grote overlast gaat zorgen in de West-Indische buurt. Henk Blok stelde daar vragen over namens de partij en daar heeft het nu antwoord op.

Bonairelaan

Allereerst wil hij weten hoe lang het college er al van op de hoogte is dat het politiebureau al op de Bonairelaan komt.

“Het college is via de ambtelijke lijn in het najaar van 2018 geïnformeerd over de zoektocht naar tijdelijke locaties voor de politie. Sinds april/mei 2019 is de burgemeester op de hoogte van het voornemen tot huren van de Bonairelaan. Deze info is informeel tot ons gekomen. Het is nog onduidelijk welke politiediensten hun intrek nemen in het kantoorpand. Bij de politie wordt momenteel nagedacht over de toekomstige huisvesting.”

Overlast

Op een vraag over overlast heeft het college nog geen duidelijk antwoord.

“Deze locatie is een kantoorlocatie die na het vertrek van Vesting Finance al enige tijd leeg staat. Het is een kantoor van circa 3600 m2 . Met deze omvang kunnen er veel medewerkers werkzaam zijn. Ook dat geeft druk op de wegen. Van de politieorganisatie hebben wij begrepen dat er in het centrum van Hilversum een aantal voorzieningen zal blijven; welke dit zijn en welke onderdelen naar de Bonairelaan 4 gaan, is nog niet bekend.”

Op specifiekere vragen over overlast kan het college nog helemaal niet antwoorden.

“Wij kunnen op deze vragen geen antwoord geven omdat nog niet bekend is welke afdelingen of onderdelen gebruik gaan maken van de locatie Bonairelaan 4. Wel zullen wij, in samenspraak met de omgeving, aansturen op goede afspraken, een goede ontsluiting en zo min mogelijk overlast voor bewoners van de woonwijk. Tegelijk willen we wel dat er een tijdelijke vervanging van het politiebureau in Hilversum blijft.”