Hogeschool van Amsterdam en gemeente Hilversum slaan handen ineen

Foto: Dudok Architectuur Centrum

Na een eerder, voorzichtig uitstapje naar Hilversum strijkt Hogeschool van Amsterdam omscholingsproject Make IT Work op maandag 12 november 2018 officieel neer bij MyBit op het Media Park in Hilversum.

De nieuwe vestiging van het omscholingstraject van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is van grote waarde voor de gemeente Hilversum, die het Media Park graag als een bruisende mediacampus ziet.

Verschil maken

“Met het succesvolle Make IT Work kunnen we het verschil maken in een tijd waarin bedrijven staan te springen om IT-talent”, zegt wethouder van Media en Economie Wimar Jaeger. “De samenwerking met de HvA biedt kansen voor inwoners en bedrijven in de regio Hilversum.”

Volwaardige ICT’ers

Het omscholingstraject Make IT Work leidt hoogopgeleiden binnen één jaar op tot volwaardige ICT’ers. Kandidaten worden door inhoudelijke modules, projecten, coaching en intervisie klaargestoomd voor de functies van software engineer, business analytics specialist of cyber security specialist. Ze worden hierbij geholpen door bedrijven die de kandidaten – na het succesvol afronden van het eerste semester – een baan aanbieden. Cursisten ontvangen na afloop van het traject een certificaat van de Hogeschool van Amsterdam.