Victoria wint prijs met gezondste sportkantine van Hilversum

Foto: Voetbal Hilversum

HC & FC Victoria heeft de Gouden Sportkantine in de wacht gesleept. De prijs wordt uitgereikt aan een club waar gezonde alternatieven in de kantine worden aangeboden.

HC & FC Victoria krijgt zaterdag 10 november uit handen van Floris Voorink, wethouder sport, de status Gouden Sportkantine uitgereikt. In een Gouden Sportkantine worden naast de reguliere producten ook gezondere alternatieven aangeboden. Landelijk is Victoria de 3 e gouden voetbal kantine en de allereerste in Hilversum.

Gezonde keuze

“Het is niet zo moeilijk. Zet fruit op de toonbank, biedt water aan en zet volkoren broodjes op het menu en de eerste stap richting een gezonde kantine is gezet. Wanneer je als kantine gezondere producten aanbiedt en in de uitstraling laat zien dat er een gezonde keuze mogelijk is, help je iedereen om gezonder te kiezen”, vertelt Jennifer Ros, verantwoordelijk voor de horeca bij Victoria.

Goed voorbeeld

Wethouder Voorink is erg blij met de ‘gouden’ status voor Victoria. “Wekelijks komen er duizenden mensen bij de verschillende sportverenigingen in Hilversum. Sporten is belangrijk. Het is ontspannend en het is leuk. Daarnaast is bewegen een onderdeel van een gezonde leefstijl. Na het sporten gaan sporters vaak in de kantine nog wat eten of drinken. Daarom is een kantine waar gezonde alternatieven worden aangeboden essentieel. Wanneer kinderen genoeg bewegen, gezond eten en drinken hebben ze meer energie. Dat komt hun school- en sportprestaties ten goede en de kans op overgewicht is ook kleiner. Deze sportkantine is hierin een goed voorbeeld over hoe we jongeren kunnen stimuleren op Gezond Gewicht te komen. Ik ben benieuwd welke sportkantines volgen.”