Stadsdichter Mieke van Zonneveld onthult gedicht op gevel eigen school

Foto: YouTube / Feest der Poezie

Het eerste gedicht dat Mieke van Zonneveld als stadsdichter heeft geschreven, krijgt een bijzondere plek. ‘Ensemble’ siert de gevel van de International School Hilversum aan de Emmastraat.

Van Zonneveld schreef het gevelgedicht met hulp van haar leerlingen. Vrijdag 25 mei onthult zij het gedicht samen met wethouder Wimar Jaeger.

Geheel in de stijl van de International School Hilversum is ‘Ensemble’ tweetalig. Een groep leerlingen van allerlei leeftijden dacht mee over de vorm van het gevelgedicht. Zij kwamen tijdens de brainstorm met het idee om er een dialoog van te maken. Van Zonneveld: “Zo konden we de tweetaligheid er op een natuurlijke manier in verwerken. Daarnaast komen diversiteit en vrijheid, de kenmerken van onze school, in het gedicht naar voren. Het gaat erover dat je als verschillende mensen uit allerlei culturen samen een groep vormt zonder je eigen identiteit te verliezen.”

Stilstaan bij mooie woorden

Cultuurwethouder Wimar Jaeger is verheugd met het eerste gedicht van de stadsdichter. “Gevelpoëzie is bedoeld om mensen even te doen stilstaan bij mooie woorden en hen daarmee te inspireren. ‘Ensemble’ is daar letterlijk een schoolvoorbeeld van. Ik hoop dat Hilversummers af en toe even de rust pakken om het gedicht te lezen en de betekenis ervan in zich op te nemen.”

De Naardense kunstenaar Jeroen Paulussen is verantwoordelijk voor het aanbrengen van het gedicht op de gevel van de International School Hilversum. In opdracht van de gemeente Hilversum schilderde hij ook gedichten op de gevel van de Violenschool en op het woningcomplex aan het Marktplein. ‘Ensemble’ is het vijfde gedicht in de Hilversumse openbare ruimte.

Over Mieke van Zonneveld

Mieke van Zonneveld (1989) is dichter, letterkundige en docent Nederlands aan de International School én sinds januari 2018 stadsdichter van Hilversum. In een periode van twee jaar publiceert zij jaarlijks in ieder geval acht gedichten. Daarnaast krijgt Van Zonneveld de opdracht om inwoners – jong en oud – zoveel mogelijk enthousiast te maken voor de dichtkunst en literatuur.

Reacties

article
7834
Stadsdichter Mieke van Zonneveld onthult gedicht op gevel eigen school
Het eerste gedicht dat Mieke van Zonneveld als stadsdichter heeft geschreven, krijgt een bijzondere plek.
https://hilversum.nieuws.nl/nieuws/7834/stadsdichter-mieke-van-zonneveld-gedicht/
2018-06-01T17:51:36+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/162/2018/01/26173809/Stadsdichter-Mieke-van-Zonneveld-Hilversum.jpg
Hilversum, mieke van zonneveld, stadsdichter
Nieuws