Voetbalweekend: Altius heeft appeltje te schillen met ASC Nieuwland

Foto: Jan Glas

De noppen zitten er weer onder, schoenen gepoetst, ijzers in het vet. Koning Winter maakt weer plaats voor voetbalbolwerk Hilversum. William Puyk blikt vooruit.

Victoria – FC de Bilt

Het wordt dit weekend weer als vanouds, er staan weer een paar mooie wedstrijden op het programma. Waarin prijzen zijn te verdelen, zoals in de 2e klasse B waar ons Victoria de 2e periodetitel voor het grijpen heeft. Na de misstap van vorige week kunnen zij morgen bij winst op FC de Bilt de 2e periodetitel voor zich opeisen. Er zit een klein beetje gruis in de Victoriamachine maar FC de Bilt is nou niet een ploeg waar je gelijk van moet rillen.

Aanvang: zaterdag 11 maart, 15.00 uur
Waar: Jagerspaadje 26, Loosdrecht
Prognose: Victoria wint zonder problemen.

SV Loosdrecht – VVZ’49

Onze voetbalvrienden achter de slagbomen, daar vlakbij ons internationaal vliegveld, spelen ook thuis. SV Loosdrecht speelt een heuse streekderby tegen VVZ’49 uit Soest. Een ploeg waar rekening mee gehouden moet worden, vooral omdat zij de punten net als onze Soupbrothers hard nodig hebben. Daarnaast is het waken voor hun spits, Saddy de Koning. Bijna de helft van het aantal gescoorde doelpunten (32) heeft deze topscorerkoning al op zijn naam staan. Maar wij schatten SV Loosdrecht als team uiteraard hoger in, dus ook hier verwachten wij een thuiszege.

Aanvang: Zaterdag 11 maart, 14.30 uur
Waar: Sportpark Hallinckveld, Loosdrecht
Prognose: SV Loosdrecht houdt de 3 punten in huis.

JOS/Watergraafsmeer – FC Hilversum

Ook onze ploegen in de 3e klasse C komen weer in de wei. Een competitie waarin nog van alles mogelijk is. Koploper Waterwijk heeft dan wel een klein gaatje geslagen maar er is nog niets beslist. FC Hilversum is al verzekerd van deelname nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Zij spelen morgen in Amsterdam bij JOS/W. Geen eenvoudige klus, zal een pittig duel worden. Toch zal de ervaring, geslepenheid van onze groen/witte formatie de doorslag moeten geven!

Aanvang: zaterdag 11 maart, 14.30 uur
Waar: Sportpark Drieburg, Amsterdam
Prognose: Een slimme overwinning voor FC Hilversum.

ASC Nieuwland – Altius

Altius, allereerst willen wij onze trouwe lezers vragen om op Wietse Siemerink te stemmen Deze Altius-speler wil graag meedoen met Expeditie Robinson 2018.
Dus voordat wij een prognose doen over de wedstrijd eerst even stemmen. Dan onze Tornado’s. Die laten het de laatste tijd toch lelijk liggen. Stonden ze vlak voor de winterstop nog gewoon bovenaan, na enkele dipjes zijn ze nu terug te vinden op plek 4. Altius, laat ons weer eens juichen. De uitwedstrijd tegen ASC Nieuwland is daar een mooie gelegenheid voor. Met die Amersfoorters hebben jullie namelijk nog een appeltje te schillen.

Aanvang: zaterdag 11 maart, 14.30 uur
Waar: Sportpark Nieuwland, Amersfoort.
Prognose: kleine maar fijne overwinning voor onze Oranje/zwarte brigade.

SV Olympia’25 – Cobu Boys

SV Olympia’25 heeft de top 5 al een tijdje in het vizier. Na de winterstop hebben zij een aardige cadans gevonden, het is nu een kwestie van doortrekken. Morgen thuis tegen Cobu Boys. Die kregen afgelopen week een oorveeg van Buitenboys. Het mooie is dat onze Olympianen de week daarvoor Buitenboys van het veld veegde. Dus het rekensommetje is heel simpel.

Aanvang: zaterdag 11 maart, 15.00 uur
Waar: Kininelaantje 11, Hilversum
Prognose: Ruime overwinning voor SV Olympia’25

OSO – Vliegdorp

En dan onze twee top verenigingen in 4F: OSO en BZC’13. De een tegen nummer laatst op de ranglijst, de ander tegen de koploper. Laten wij met de makkelijkste beginnen. OSO thuis tegen Vliegdorp. De thuisploeg heeft nog kans op de 2e periode titel, dan moet er uiteraard eerst zelf gewonnen worden van deze laagvlieger. Gelukkig zoals de stand laat zien heeft Vliegdorp dit seizoen nog niet zo hoog gevlogen. Dus wij zien geen obstakels op het voetbalveld dat zegt; ” NOU, NOU, dat wordt zwaar”. Onderschatting misschien, maar dat zeggen wij altijd tegen zulke ploegen. Waak daarvoor!

Aanvang: zaterdag 11 maart, 14.30 uur
Waar: Jagerspaadje 28, Loosdrecht
Prognose: Simpele overwinning voor OSO.

BZC’13 – FZO

Misschien wel de moeilijkste wedstrijd die een Hilversumse ploeg dit weekend gaat spelen. BZC’13 is gastheer van koploper FZO uit Zeist. Een ploeg die iedereen tot de gedoodverfde titelfavoriet heeft gebombardeerd. Staan al vanaf competitiedag 1 bovenaan en volgens de voetbalgeleerde zal dit zo tot het einde van het seizoen blijven. Maar BZC’13 heeft voor hetere voetbalvuren gestaan. Wij denken dat er nog wel eens een verrassing in de lucht hangt.

Aanvang: zaterdag 11 maart, 14.30 uur
Waar: Jagerspaadje 30, Loosdrecht
Prognose: BZC’13 pakt een punt van de koploper, gelijkspel dus.

Sporting’70 – HSV Wasmeer

En dan onze enige club binnen ons voetbalrijk Hilversum die op zondag speelt. HSV Wasmeer. Zij zijn al maanden getroffen door veel blessureleed, zitten in de befaamde hoek waar de klappen vallen. Niet dat er paniek is, maar zonder al het blessureleed hadden zij op zeker veel hoger gestaan. Nu is het waken om niet te ver af te zakken. Zondag kunnen zij dit laten zien wanneer onze Powerboys bij de 1 plaats lager staand Sporting’70 op bezoek gaat. Winst betekent definitief weg uit de onderste regionen. Dus Powermachine, de opdracht is duidelijk. Na vier wedstrijden zonder winst is het weer eens tijd voor drie vingers in de lucht.

Aanvang: zondag 12 maart, 14.00 uur
Waar: Voorveldselaan 4, Utrecht
Prognose: HSV Wasmeer keert met een zwaarbevochte overwinning huiswaarts

Reacties

article
7521
Voetbalweekend: Altius heeft appeltje te schillen met ASC Nieuwland
De noppen zitten er weer onder, schoenen gepoetst, ijzers in het vet. Koning Winter maakt
https://hilversum.nieuws.nl/nieuws/7521/voetbalweekend-altius-appeltje-schillen-asc-nieuwland/
2018-03-09T16:42:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/162/2018/03/09162443/Voetbalweekend-Altius-Hilversum.jpg
Altius, asc nieuwland, Hilversum, voetbalweekend, william puyk
Nieuws