“Max heeft toegevoegde waarde bewezen”

Foto: Nieuws.nl
In september bestaat MAX 10 jaar. Jan Slagter geeft in een Spreekbuis.nl interview aan dat de omroep dit jubileum bescheiden zal organiseren. Het tienjarig bestaan valt samen met zijn titel ‘Omroepman van het jaar’. Voor Slagter is deze titel vooral een erkenning: “Het voelt ook wel een beetje als een lange neus tegen iedereen die zei: ‘MAX wordt helemaal niks’.”

Volgens Slagter is de kritiek die zijn omroep bij de start kreeg niet meer aan de orde. “Men zei en dacht destijds: ‘Jij komt hier een beetje ons geld afpakken’.  Zo heb ik dat ervaren. Hilversum had nooit verwacht dat wij in 2005 een erkenning zouden krijgen, de schema’s waren al gemaakt. Na het toekennen van de erkenning moesten deze worden omgezet. Dit zorgde voor veel paniek bij de NPO.”

Stem voor ouderen
Volgens de omroepman ziet vriend en vijand nu wel dat MAX van toegevoegde waarde is. Slagter: “Ton Verlind zei in 2005 tijdens het eerste omroepenoverleg waarbij ik aanwezig was: Het feit dat MAX hier aan tafel zit hebben we aan ons zelf te danken.”, “Wij hebben ouderen hier in Hilversum heel specifiek een stem gegeven, waardoor ze voelen dat ze er weer bij horen.”

Het is volgens Jan Slagter “vloeken in de kerk” om in Hilversum andere omroepen te wijzen om ook hun wettelijke taak, om ook ouderen te bereiken, uit te voeren. “De NPO wil juist verjongen.” Hij zegt in het interview op Spreekbuis.nl dat door de commerciële omroepen de oudere doelgroep meer op de kaart worden gezet. “Bijvoorbeeld door Geer & Goor”, aldus Jan Slagter.

Het gehele interview is te lezen op Spreekbuis.nl