Voetbalweekend: Altius moet keihard voor promotie gaan

Foto: Jan Glas

Wederom een voetbalweekend dat bol staat van de topwedstrijden. Zowel binnen als buiten de grenzen van Hilversum. Komt Altius dichter bij promotie? William Puyk beschouwt.

CDW – Victoria

Het is geen sprookje meer, maar keiharde realiteit! Wie of wat kan ze nog stoppen? Victoria zal wederom een lastige, vervelende, uitwedstrijd voor zijn kiezen krijgen. Een thuisploeg die eerder vanuit een gesloten verdediging speelt, liefst een blokkade opwerpt dan volop de aanval kiest. Maar zijt gerust waarde Heeren van het paviljoen ook daar weten jullie genoeg aan te doen.

Aanvang: 14.30 uur, zaterdag 24 februari 2018
Waar: Sportpark Marienhoeve, Wijk bij Duurstede
Prognose: Winst voor Victoria

SV Loosdrecht – FC Almere

SV Loosdrecht, het gaat gebeuren. Wij voelen het aan ons soepwater. Tsjakka, jullie en niemand anders gaan morgen nummer twee FC Almere een halt toeroepen. Niet alleen door de veldwachters bij de slagbomen, maar ook nog eens 93 minuten in het veld aan de Rading. Het vlaggenschip stijgt naar grote hoogte op sportpark Hallinckveld, daar waar de vliegtuigen neerdalen bij de buren op het Schiphol van Soupvillage. Jazeker, morgen is het voor even de omgekeerde wereld in Knorr Country. SV Loosdrecht, laat de leeuw brullen!

Aanvang: 14.30 uur, zaterdag 24 februari 2018
Waar: Sportpark Hallinckveld, Loosdrecht
Prognose: een kleine maar verdiende overwinning voor de thuisploeg

Altius – AH’78

De vraag hebben wij op vH wel eens meer aangezwengeld; “Waarom wel ALTIJD in de beker en af en toe net even te nonchalant in de competitie, zo zonde”? Wederom werd er een prima pot tegen een hoofdklasser neergezet in de beker. Helaas, na een nipte nederlaag 0-1 is het bekeravontuur voor Altius in een vroeger stadium dan afgelopen seizoen tot een einde gekomen. De voetbalknop moet nu om, de focus moet vanaf vandaag voor 110 procent gericht zijn op de competitie, met als doelstelling promoveren. Niets meer maar ook niets minder. Teamspirit en teamgeest zijn nieuwe toverwoorden. Morgen de streekderby tegen AH78.

Aanvang: 14.30 uur, zaterdag 24 februari 2018
Waar: Kininelaantje 6/7, Hilversum
Prognose: Altius pakt de overwinning

BFC – FC Hilversum

BFC begint ondertussen toch aardig de angstgegner voor onze Hilversumse TOPclubs te worden. Gelukkig is de ene week de andere niet! Na Altius vorige week gaat nu de ervaren ploeg van FC Hilversum naar Bussum. Kiest de energieke Bussumse ploeg ook morgen van kiet af de aanval? Hoe zullen onze met veel gogme spelende topvoetballers uit de vallei hier dan het eerste kwartier mee om gaan? Zijn de iets oudere beenspieren gelijk op temperatuur om de eerste aanvalsgolven te weerstaan en gaandeweg de wedstrijd met hun ervaring alsnog toeslaan?

Aanvang: 15.15 uur, zaterdag 24 februari 2018
Waar: Gemeentelijk sportpark, Meerweg 65, Bussum
Prognose: gelijkspel

SV Olympia’25 – Buitenboys

Buitenboys, wat maakte zij het vorige week koploper Waterwijk lastig zeg. Morgen komt de nummer negen van de ranglijst naar Hilversum. Het staat voor vH als een paal boven het voetbalveld, SV Olympia’25 pakt morgen doodgewoon de drie punten en zal zijn positie op de ranglijst alleen maar verstevigen.

Aanvang: 15.00 uur, zaterdag 24 februari 2018
Waar: Kininelaantje 11, Hilversum
Prognose: Winst voor de Olympianen

BZC’13 – Austerlitz

Soms kan een vooraankondiging van een wedstrijd ook kort en krachtig zijn. Het bericht was al vreselijk!! Afgelopen week overleed op 61 jarige leeftijd de verzorger van BZC’13 Dirk Heij. Doe het voor Dirk(RIP). Eigenlijk is dat de boodschap die wij BZC13 willen meegeven. Laat jullie voeten spreken, daarmee neem je op gepaste wijze afscheid van een bijzonder mens die altijd voor jullie klaarstond!

Aanvang: 14.30 uur, zaterdag 24 februari 2018
Waar: Jagerspaadje 30, Loosdrecht
Prognose: Alleen winst telt, BZC’13 pakt 3 punten

OSO – VOP (AFGELAST WEGENS BEVROREN VELD)

Aanvang: 14.30 uur, zaterdag 24 februari 2018
Waar: Jagerspaadje 28, Loosdrecht

HSV Wasmeer – Quick 1890 Amersfoort

Op zondag de topkraker in Waslake City. Onze Powerboys gaan de koploper even een voetbalpootje lichten. Zodra de full power machine tegen de top 3 moet spelen komen er mysterieuze voetbalkrachten vrij. Dan is de ploeg van HSV Wasmeer niet meer te stoppen. Het rode lap voor de ogen effect. Gaat het morgen met eigen ogen aanschouwen.

Aanvang: 14.00 uur, zondag 25 februari 2018
Waar: Sportpark Anna’s Hoeve, Harry Banninkweg, Hilversum
Prognose: Zwaar bevochten winst voor de Powerboys.