Weekendverzicht: Victoria wint topwedstrijd van FC Almere

De Hilversumse clubs presteerden dit weekeinde wisselvallig, maar Victoria deed uitstekende zaken met een overwinning tegen FC Almere. William Puyk beschouwt.

Victoria – FC Almere

Victoria heeft uitstekende zaken gedaan door nummer 2 FC Almere met 2-1 te verslaan. Op het Jagerspaadje was het publiek getuige van een ware topwedstrijd. Wilco de Birk gaf Victoria voor de rust de leiding. Met nog enkele minuten te spelen in de tweede helft verdubbelde wie anders dan Rik Langhout de score, 2-0. In de blessuretijd kreeg de wederom sterk keepende Rik Letteboer alsnog een doelpunt om zijn oren. Daar bleef het bij. Victoria op weg naar iets moois!

Uitslag: 2-1 voor Victoria

IJFC – SV Loosdrecht

Onze voetbalvrienden achter de slagbomen vergaat het helaas een stuk minder in 2B. Wederom werd er met minimaal verschil verloren. Nu gingen ze uit bij IJFC met 1-0 onderuit. Het is al vaker gezegd en geschreven, maar het niet kunnen scoren begint deze ploeg nu aardig op te breken. Zij zijn ondertussen afgezakt naar de onderste regionen in de 2e klasse B.

Uitslag: SV Loosdrecht verliest 1-0

FC Hilversum – Wartburgia

Binnen een week gooien twee Hilversummers ploegen de koppositie weg in 3C. FC Hilversum trad thuis aan tegen het Amsterdamse Wartburgia en niemand hield rekening met een nederlaag. Toch kwam deze er. FC Hilversum werd op eigen terrein met 0-1 verslagen. Het leed werd nog erger toen vlak voor tijd Tony Cusell met rood er af moest.

Uitslag: FC Hilversum onderuit met 1-0

Waterwijk – Altius

Maar ook koploper Altius ging onderuit. De koppositie stond in Almere op het spel tegen Waterwijk. Helaas was het niet de dag van onze Tornado’s. Na het schitterende midweekse bekersucces tegen Geinoord konden zijn hier geen vervolg aangeven. Waterwijk was de betere ploeg en won dan ook verdiend. Altius zakt naar de tweede plaats op drie punten van Waterwijk. Voor Altius scoorde Ruben Bakker nog wel de aansluitingstreffer 2-1. Maar uiteindelijk werd het nog 3-1.

Uitslag: Altius verliest met 2-1

Nita – SV Olympia’25

SV Olympia’25, daar hebben wij werkelijk van genoten. Voetballen kunnen ze wel maar een wedstrijd over de streep trekken. Vaak liepen zij vlak voor tijd onnodig tegen puntenverlies op. Afgelopen zaterdag pakte zij de zege bij Nita in Nieuwer ter Aa. Eindelijk speelde de Olympianen op een volwassen manier de wedstrijd uit en wonnen dan ook verdiend met 2-3.

Uitslag: Knappe uitoverwinning Olympia, 3-2

Eemnes – OSO

En dan OSO, ook zij zijn op weg naar een titel. Nog niet het kampioenschap maar de tweede periodetitel waar zij bovenaan staan ligt in het verschiet. Eemnes werd echter pas in de tweede helft over de knie gelegd, door doelpunten van Igor Tadic, Ismael Bazzahi en Mike van ‘t Velt.

Uitslag: 3-1 winst OSO

SEC – BZC’13

BZC’13 kwam helaas niet verder dan een gelijkspel in Soest tegen SEC. Als de Hilversummers de helft van de opgelegde kansen in de eerste helft hadden benut was de tweede helft een formaliteit geweest. Nu kwam SEC alsnog terug in de wedstrijd door na een 0-1 achterstand de gelijkmaker achter Danny Zwart te deponeren. Voor BZC’13 scoorde aanvoerder Jaap de Swart.

Uitslag: 1-1 Gelijkspel

Vreeswijk – Wasmeer

Zondag was het weer eens prijsschieten bij Wasmeer. Zij moesten na vorige week de nummer twee APWC verslagen te hebben nu naar hekkensluiter Vreeswijk. Een walk over dus! Vergeet het maar. De Powerboys gingen mee in het spel van Vreeswijk en dat was niet om aan te zien. Wasmeer kwam zelfs met 2-1 achter. Na de stand in hun voordeel gekeerd te hebben, 2-3 was er volgens vele geen vuiltje meer aan de lucht. Helaas, een paar seconde voor het eindsignaal kwam de thuisploeg nog langszij, 3-3 Tico Mulder, Mats de Jong en Marco Leurs scoorden voor Wasmeer.

Uitslag: 3-3 gelijkspel