Dit is de nieuwe directeur van het Dudok Architectuur Centrum

Foto: kosovoarchitecture.com

Indira van ’t Klooster is per 1 februari 2018 door het bestuur van het Hilversumse Dudok architectuur Centrum (DAC) benoemd als directeur.

Met de aanstelling van Indira van ’t Klooster als directeur slaat het Dudok Architectuur Centrum een weg in naar verdere professionalisering. “Met Indira van ’t Klooster krijgt het DAC een energieke, kritische directeur, met een groot nationaal en internationaal netwerk. Bovendien is zij een ervaren en vrolijke debatleider”, aldus Irmgard van Koningsbruggen, voorzitter van het bestuur.

Maatschappelijk draagvlak

“Met die kwaliteiten kan zij het maatschappelijk draagvlak voor ruimtelijke kwaliteit vergroten en bijdragen aan het inzicht dat architectuur, stedenbouw en ruimtelijk erfgoed grote maatschappelijke en culturele betekenis hebben.”

Hilversum

Indira van ’t Klooster (Utrecht, 1971), die architectuurgeschiedenis aan de UvA studeerde, is geen onbekende in de regio. Zij was betrokken bij projecten voor museum Hilversum en de Hilversumse Architectuur Prijs. In 2017 modereerde zij twee stadsgesprekken voor het Dudok Architectuur Centrum. Zij woont in Hilversum.