Voetbalweekend: Olympia 25 en Victoria spelen beiden streekderby

Foto: Piet van Bemmelen

Olympia’25 speelt dit weekend de streekderby tegen BFC en Victoria treedt aan tegen TOV. William Puyk blikt vooruit op dit voetbalweekend.

Victoria – TOV

Op het Jagerspaadje 26 de kraker tussen de nummer twee en de nummer vier van de 2e klasse B. Victoria tegen TOV uit Baarn. Twee ploegen die vorig seizoen zijn gepromoveerd uit de 3e klasse en nu in de 2e klasse B gewoon bovenin meedraaien. In ieder geval al een prestatie van formaat, morgen zal blijken wie de eerste krachtmeting tot een goed eind zal brengen. Daar wij chauvinistische voetbalvolgers uit Hilversum geen twijfel hebben, is het voor ons al duidelijk.

Prognose: Winst Victoria
Wanneer: Zaterdag 2 december
Waar: Jagerspaadje 26 Hilversum
Hoe laat: 15.00 uur

FC Hilversum – Cobu Boys

Staat de boog gespannen en het vizier op scherp? Het blazoen moet weer opgekrikt worden. De meest ervaren ploeg van ons voetbalbolwerk laat zich geen twee keer achter elkaar piepelen. Cobu Boys, een tegenstander bij uitstek geschikt om de voetbaldraad weer op te pakken. FC Hilversum, wij nemen alleen genoeg met drie punten.

Prognose: FC Hilversum wint
Wanneer: Zaterdag 2 december
Waar: Sportpark Crailoo, Hilversum
Hoe laat: 14.00 uur

JOS/Watergraafsmeer – Altius

Nee, ze hebben nog lang niet gewonnen. Zo gemakkelijk als vorige week tegen De Vecht wordt het zeker niet. JOS/Watergraafsmeer heeft net als Altius vorige week met 6-0 gewonnen. Ja Tornado’s, wees slim, laat je in Amsterdam niet intimideren. Speel jullie eigen spel en dan zal je zien dat deze hindernis, te nemen is.

Prognose: Winst Altius
Wanneer: Zaterdag 2 december
Waar: Sportpark Drieburg, Amsterdam
Hoe laat: 14.30 uur

SV Olympia’25 – BFC

Een streekderby tussen twee topploegen. Beiden kloppen aan de deur voor een betere positie; de Bussumers voor een Top drie notering en SV Olympia’25 voor een top vijf plek. Qua stand op de ranglijst doen ze dus niet veel voor elkaar onder. SV Olympia’25 wees alert, het is een ploeg die van kiet af aan gas geeft. Dus als die zwarte raaf blaast, wees bij de pinken! Thuis op Berestein met jullie fanatieke achterban moet een gelijkspel zeker haalbaar zijn. Olympianen, het is do or die!

Prognose: Gelijkspel
Wanneer: Zaterdag 2 december
Waar: Kininelaantje 11, Sportpark Berestein
Hoe laat: 15.00 uur

Bunnik’73 – BZC’13

De afgelopen weken hebben zij al kennis gemaakt met Alfred H en Charly C. Tsja, wat moet je er nog van zeggen. De ene week spannend en de andere week liggen ze rollend van het lachen en vol verbazing op het veld. Er lopen een paar flierefluiters rond, echter moeten wij het er voorlopig mee doen. Zaterdag gaat BZC’13 naar Bunnik, de plaatselijke ’73 wacht. Een ploeg die tegen de kopgroep aanschurkt. Echter, als de fluit gaat is de stand gewoon 0-0. Trouwens, heb toch nog even snel gekeken tegen wie Bunnik’73 al gespeeld heeft. Ik ben niet echt onder de indruk, lijkt imposanter dan het is.

Prognose: Gelijkspel
Wanneer: Zaterdag 2 december
Waar: Sportpark Tolhuislaan, Bunnik
Hoe laat: 14.30 uur

OSO – v.v. Posthoorn

Eindelijk, na een week van verplichte rust, komen onze voetbalidolen van het Jagerspaadje weer in het veld. Vorige week werd hun uitwedstrijd tegen Patria vanwege het slechte veld nog afgelast. Op hun eigen vertrouwde terrein gaan onze toppers even aan het zelfvertrouwen werken.  OSO, laat jullie pantoffels praten!

Prognose: Winst OSO
Wanneer: Zaterdag 2 december
Waar: Jagerspaadje 28, Loosdrecht
Hoe laat: 14.30 uur

SV Loosdrecht – Geinoord

Voetballend horen ze gewoon in de top drie thuis, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar er komt meer bij kijken dan alleen mooi spel. Thuis tegen Geinoord Nieuwegein gaan wij gewoon aan het doelsaldo werken. Trouwens, wij blijven positief, want het verschil tussen plaats drie en elf is slechts zes punten.

Prognose: Winst Loosdrecht
Wanneer: Zaterdag 2 december
Waar: Sportpark Hallinckveld, Loosdrecht
Hoe laat: 14.30 uur

Nederhorst den Berg – HSV Wasmeer

De Powerboys gaan het zwaar krijgen. Een streekderby in en tegen Nederhorst den Berg. En die draaien goed. HSV Wasmeer kampt nog steeds met blessures en bivakkeert in de onderste regionen. Meestal als je HSV Wasmeer geen eurocent meer geeft, stijgen de Powerboys boven zichzelf uit. Wij denken dan ook dat zij minimaal een puntje gaan wegslepen in de hol van de leeuw.

Prognose: Gelijkspel
Wanneer: Zondag 3 december
Waar: Sportpark Vreelandseweg, Nederhorst den Berg
Hoe laat: 14.00 uur