Hilversum City Run in 2018 alleen nog op zondag

Foto: Pixabay

De volgende editie van Hilversum City Run is zondag 15 april. Dat is door het veranderde programma direct ook de enige dag van het evenement.

Door de verhuizing van de Yakult Ladies Run van zaterdagavond naar zondag is Hilversum City Run teruggebracht naar een eendaags evenement. Bovendien wordt de wedstrijd voor het eerst over een afstand van tien Engelse mijl georganiseerd: de Hilversum 10 Miles.

Grootste sportevenement

Met de start en finish op het Marktplein is Hilversum het middelpunt van grootste sportevenement van ’t Gooi. Het parcours is aangepast en kent een lengte van 5 kilometer door de Mediastad.

Publiek

De Westeneng Verbeek Makelaardij prestatieloop over 5 en 10 kilometer gaat over dit nieuwe parcours, waarbij lopers op de langste afstand de ronde tweemaal moeten volbrengen. Voordeel hiervan is dat het publiek vaker de deelnemers voorbij ziet komen.

Vals plat

De Hilversum 10 Miles, twee ronden van vijf mijl, is niet alleen voor wedstrijdatleten. Ook prestatielopers kunnen die uitdaging aangaan. De voor Hilversum kenmerkende stukken vals plat fungeren hierbij ongetwijfeld als scherprechters.