Flats Hilversumse Zeverijnstraat worden eindelijk opgeknapt

Foto: De Alliantie

Na een lange periode van voorbereidingen is Nijhuis Bouw Apeldoorn in opdracht van de Alliantie gestart met het opknappen van de flats aan de Zeverijnstraat in Hilversum.

De bouwplaats is ingericht, de bouwlift opgebouwd en de werkzaamheden aan het dak en gevel van de flats zijn zichtbaar. Reden voor de Alliantie en Nijhuis Bouw om samen met de bewoners stil te staan bij dit startmoment. Het eindresultaat is een comfortabele woning met een lager energieverbruik en daardoor lagere maandlasten heeft.

Enthousiast

Een ruime meerderheid van de bewoners reageerde enthousiast en gaf een akkoord op het verduurzamings- en verbeterplan van de 216 woningen gelegen aan de Zeverijnstraat. Dit enthousiasme had wel een zorgvuldige en lange aanlooptijd nodig.

Uitstraling

Naast duurzaamheidsmaatregelen wordt er geïnvesteerd in de functionaliteit en uitstraling van het complex. Balkons worden voorzien van balkonvloerophoging. Alle balkon- en galerijhekwerken worden vervangen door hekwerken en de beide entrees krijgen een volledig nieuwe indeling en vormgeving. De parkeerdekken zijn direct toegankelijk vanuit de entrees. Ook krijgt de openbare ruimte op straatniveau een compleet andere inrichting met en plaatst de gemeente ondergrondse afvalcontainers.