Voetbalweekend: OSO heeft iets goed te maken en BZC treft koploper

Foto: Jan Glas

Wat heeft dit voetbalweekend in petto voor de Hilversumse clubs? Voetbalkenner William Puyk blikt vooruit. OSO heeft iets goed te maken na twee nederlagen.

De Hilversumse clubs gaan mokerslagen uitdelen buiten de stad, om daarna door de kantine van onze gastheren het ruime sop richting de Hilversumse haven te kiezen. Al claxonnerend over de snelwegen keren ze dit weekend terug met de Hilversumse nationale vlag hangend uit de autoramen.

‘t Vliegdorp – OSO

Onze ploegen zijn dit weekend te bewonderen in De Bilt, Soest, Amersfoort, Almere, Zeist en om te beginnen in Huis ter Duin (Soesterberg) waar OSO even zijn blazoen gaat oppoetsen.

Tegenstander ‘t Vliegdorp ziet trouwens al zes competitiewedstrijden de ballen aan alle kanten langs vliegen en daar komt morgen een zevende bij.

OSO heeft iets goed te maken na twee nederlagen, dat zijn ze aan hun stand verplicht. Het is voor OSO een kwestie van aanhaken bij de top of voorlopig plaats nemen in de grijze middenmoot.

Prognose: OSO is het aan hun stand verplicht om te winnen.
Wanneer: zaterdag 4 november
Waar: Sportpark Kerklaan, Soesterberg
Hoe laat: 14.30 uur

FZO – BZC’13

Waar OSO naar de onderste in 4F vertrekt, gaat buurman BZC’13 op bezoek bij de koploper uit Amersfoort, FZO. Een ploeg die tot op heden onverslaanbaar is. Hoe moet je die klanten in hemelsnaam aanpakken?

Dit zal op zeker vele hoofdbrekers binnen de technische staf van BZC’13 geven. Moet je vol op de aanval spelen en ze negentig minuten onder druk zetten? Of moet je met een sterk bezet middenveld spelen zodat de doorgang wordt geblokkeerd en BZC’13 daardoor een gelijkspelletje uit het vuur sleept? Of moet je gewoon een Leopard 2 tank in de achterhoede stationeren en alle ballen naar voren afvuren op hoop van zege dat er eentje in het Amersfoortse doel verdwijnt?

Prognose: Een nederlaag die hopelijk stimulerend werkt
Wanneer: zaterdag 4 november
Waar: Sportpark Blikkenburg Oost, Zeist
Hoe laat: 14.30 uur

FC Hilversum – JOS/Watergraafsmeer

FC Hilversum gaat voor de koppositie! De voetbalindianen uit de vallei, de Winnitou’s van de jaren 2000 gaan JOS/Watergraafsmeer nog even verder de voetbalput inschieten! Is Jerraynell er alweer bij? Er moet ook aan het doelsaldo gewerkt worden.

Onder aanvoering van onze enige echte voetballende Hilversumse El presidento Richard Dirven en zijn vaste trompettist Dave Huijmans gaat FC Hilversum zijn mede koppositie met verve verstevigen.

Prognose: Duidelijke overwinning
Wanneer: zaterdag 4 november
Waar: Sportpark Crailoo, Hilversum
Hoe laat: 14.00 uur

De Bilt – Victoria

Het blijft leuk om in het episch centrum De Bilt een Victoriaanse orkaan te veroorzaken. Want uitgerekend morgen raast deze Hilversumse voetbalorkaan over De Bilt en daar heeft de weerman geen woorden voor. De spelersbus draait al warm, morgen verpletteren de razende Heeren van het Paviljoen, de Biltse weergoden als een ware kampioen!

Prognose: Wéér een cleansheet en een overwinning
Wanneer: zaterdag 4 november
Waar: Sportpark Weltevreden, De Bilt
Hoe laat: 14.00 uur

Cobu Boys – Olympia’25

Zij hebben het vorige week vanaf zich afgeschud. De bescheidenheid is definitief uit de ploeg, het scorend vermogen moet nog wel iets omhoog. Daar gaan de Olympianen morgen aan werken. Cobu Boys, Amersfoort, het voetbal strijdtoneel. Als SV Olympia’25 de stap naar de top vijf wil maken, moet er morgen gewonnen worden. Ligt het definitieve omslagpunt in Amersfoort? Hier kan SV Olympia’25 voorlopig geschiedenis schrijven.

Prognose: Een knappe overwinning
Wanneer: zaterdag 4 november
Waar: Sportpark Weltevreden, De Bilt
Hoe laat: 14.30 uur

Altius – Nieuwland ASC

Voor de beker gaan ze naar Weesp, de weg naar de Kuip is ingeslagen. Maar dat is van latere zorg, eerst zaterdag thuis tegen die ploeg uit een ander land. Altius uit voetballand Hilversum tegen ASC uit Nieuwland. De koppositie moet verdedigd worden. Niets meer en niets minder! Altius staat bovenaan en niet voor één week.

Prognose: Zwaarbevochten overwinning
Wanneer: zaterdag 4 november
Waar: Sportpark Berestein, Kininelaantje 6/7, Hilversum
Hoe laat: 14.30 uur

VVZ’49 – SV Loosdrecht

Voor SV Loosdrecht, onze voetbalbroeders uit het naastgelegen voetbalheelal KNORRcity, is het morgen in de streekderby tegen VVZ’49 aanhaken of afhaken. De mannen achter de slagbomen gaan naar Soest. Daar moeten de drie punten écht gepakt worden, anders is het voorlopig op het vinkentouw zitten en toekijken. Een plek in de massa is dan hun deel. En dat is SV Loosdrecht onwaardig. Laat die Loosdrechtse voetbalmachine alvast warm draaien, dan kunnen morgen de decibellen vol opengedraaid worden!

Prognose: Drie punten in de streekderby
Wanneer: zaterdag 4 november
Waar: Sportpark Zonnegloren, Soest
Hoe laat: 14.30 uur

HSV Wasmeer – Sporting’70

Na een reeks nederlagen is het tijd voor revanche. Saai is het in ieder geval niet bij de wedstrijden van de Powerboys. Maar na de korfbal-nederlaag van vorige is het weer eens tijd voor een overwinning en tegen wie kun je die beter halen dan tegen nummer laatst Sporting’70?

Prognose: Drie punten
Wanneer: zondag 5 november
Waar: Sportpark HSV Wasmeer, Hilversum
Hoe laat: 14.00 uur