Geen problemen met hangjongeren op de Groest volgens politie

Foto: Wilke Wittebrood

De politie Hilversum ontkent dat twee recente incidenten op de Groest te maken hebben met hangjongeren. Wél kennen ze de betrokkenen.

Onlangs vonden er twee incidenten tussen een groep jongeren en een man plaats, waarbij over en weer gescholden en geruzied is. “Inmiddels weten we dat het bij beide voorvallen gaat om dezelfde man en dezelfde groep jongeren, die elkaar kennen”, aldus de politie. “Zowel de man als een deel van de jongeren zijn bij politie en gemeente bekend.”

Geen hangjongeren

De politie is het niet eens met de berichtgeving waarin werd vermeld dat het om problemen met hangjongeren. “Dat is niet ons beeld. We zien hangjongerenoverlast niet terug in de meldingen die bij ons binnenkomen. We horen het ook niet van de verschillende partners en horecaondernemers met wie we intensief contact onderhouden.”

Veiliger centrum

De politie is tevreden over de resultaten die ze de afgelopen maanden hebben geboekt in het veiliger maken van de Groest en omgeving. “Samen met de gemeente en andere partners werken wij in Hilversum aan een gezellig en veilig centrum. En niet zonder resultaat, want de afgelopen maanden zijn de overlastmeldingen flink teruggelopen.”