Voetbal: Altius overloopt tegenstander en Loosdrecht doet zichzelf tekort

Foto: Piet van Bemmelen

Altius beleefde een vlekkeloos weekend en SV Loosdrecht laat punten liggen door een hele hoop gemiste kansen. William Puyk beschouwt het afgelopen Hilversumse voetbalweekend.

Het was mij weer een voetbalweekend om de vingers bij af te likken. Helaas waren de resultaten niet allemaal in het voordeel voor onze Hilversumse clubs. Vooral in de 4e klasse moesten de clubs het onderspit delven.

BZC’13

Op het Jagerspaadje stonden twee topwedstrijden op het programma. De eerste: BZC’13 – Eemboys, waarbij Eemboys uiteindelijk na een eigen doelpunt van BZC’13 en Djoey van Hoffe (Eemboys) de overwinning pakte. Daar waar heel voetbalbolwerk Hilversum een overwinning had verwacht.

OSO

De teleurstelling op het Jagerspaadje werd nog groter toen ook buren OSO het niet kon bolwerken tegen de lijstaanvoerder in de 4e klasse F. De uitslag was enigszins geflatteerd wat helaas niet wegneemt dat FZO uit Zeist de gedoodverfde kampioenkandidaat is geworden. Zij gaan ruimschoots en zonder enig puntverlies aan de leiding. Na meerdere kansen waarbij het nodige geluk voor OSO ontbrak, vertrokken de Zeistenaren uit de KIT met een 0-4 overwinning.

Victoria

Uiteindelijk kon de polonaise toch nog ingezet worden op het mooie Jagerspaadje omdat onze trotse koploper Victoria in de 2e klasse B prima zaken deed. Door een 3-0 overwinning op JSV Nieuwegein en het gelijke spel van nummer twee verstevigen onze Victorianen de koppositie. Doelpunten van Victoria werden gemaakt door Roman Rahmani , Remy de Wilde en Wilco de Birk. Het bleef na de overwinning nog lang onrustig in het paviljoen!

SV Loosdrecht

We hadden het al even over nummer twee die gelijkspeelde, dit gebeurde bij ons ‘adoptiekindje’ SV Loosdrecht. Eerlijk gezegd deden de mannen achter de slagbomen zichzelf veel te kort. Als zij enkele van de vele opgelegde kansen hadden benut, was een ruime overwinning meer dan terecht geweest. De stijgende lijn is zichtbaar, maar een paar overwinningen zal de SOUPploeg beter doen smaken! Kom op toppers uit KNORRvillage! SV Loosdrecht-Odysseus’91: 1-1. Doelpunt SV Loosdrecht: Anthony Albert.

Altius

En dan gaan wij naar het mooiste wat voetbalmekka Hilversum afgelopen voetbalweekend kon overkomen. Twee Hilversumse ploegen grijpen de macht in 3e klasse C. Op doelsaldo staat Altius bovenaan, maar met evenveel punten gevolgd volgen de groen/witten krijgers uit de Crailoo vallei ze op de voet

We beginnen bij de Tornado’s van Berestein die de uitwedstrijd tegen Wartburgia in het verschiet hadden. Als een geoliede machine raasde Altius over zijn tegenstander heen. De uitslag had hier hoger kunnen uitvallen, maar een 0-3 overwinning klinkt ook als een voetbalklok. Doelpunten Altius: Sammie ‘de meedogenloze’ Didouch (2x) en Glenn ‘golden boy’ Hemmers.

FC Hilversum

In Almere liet de ervaren ploeg van ‘Keizer’ Karel Bonsink Buitenboys even uitrazen. Daarna was het er op en er over. FC Hilversum heeft het schoonheidsfoutje van vorige week gelijk weggepoetst! Buitenboys – FC Hilversum 1-2. Doelpunten voor FC Hilversum: Alain Zaamdan (pen) en Rosco Cyrus.

SV Olympia’25

In het kielzog van Altius en FC Hilversum klimt SV Olympia’25 gestaag omhoog in dezelfde 3e klasse C. Door twee loepzuivere doelpunten van Badr Rhassisse maakten onze Olympianen korte metten met tegenstander De Meer. Zodra de buffels van Berestein alle schroom van zich hebben afgegooid, gaan zij dit seizoen nog veel van zich laten horen!

SC ‘t Gooi

Over korfbaluitslagen gesproken! SC ’t Gooi was meer dan het kijken waard. Nadat de thuisploeg drie keer op voorsprong was gekomen met goed en verzorgd voetbal, slopen er tijdens de wedstrijd onzekere momenten in de ploeg. Doodzonde! Tegenstander TOG kwam daardoor driemaal uit geslagen positie langszij om uiteindelijk met een onverdiende overwinning huiswaarts te keren. Als de karakterboys van SC ’t Gooi de voetbalsluizen achterin kunnen dichttimmeren dan gaan zij dit seizoen nog genoeg punten bij elkaar spelen. SC ’t Gooi – TOG 5-6. Doelpunten SC ’t Gooi; Alex Tanasse, Leon Dirksen, Aziz Labioui (2x), Jelano de Bie.

Wasmeer

En dan gisteren in Almere. AS’80 – Wasmeer. Zelden zo knotsgekke wedstrijd gezien. Alles maar dan ook alles was aanwezig in de bizarre wedstrijd. Buitenspel goals, rode kaarten, vrije trap van veertig meter die in het doel verdween, een vrij ernstige blessure voor Wasmeer-speler Robin Brundel. En als ik dan nog even de uitslag vermeld gelooft niemand mij meer. AS’80 trok uiteindelijk aan het langste eind met 7-5. Doelpunten Wasmeer: Sander Leurs (2x), Marco Leurs (2x), Mats de Jong.

William Puyk speelde in een grijs verleden bij Hoogerheide, Donar en ’t Gooi. Hij is tevens sinds een paar jaar de drijvende kracht achter de Facebookgroep Voetbal Hilversum. Voor Hilversum.nieuws.nl beschouwt hij iedere week het Hilversumse voetbalweekend.