Festival Gluren bij de Buren in 2018 voor het eerst in Hilversum

Foto: Maarten J. Eykman

Het populaire huiskamerfestival Gluren bij de Buren doet in 2018 voor het eerst Hilversum aan. Artiesten treden dan massaal op in huiskamers van Hilversummers.

Gluren bij de Buren is een huiskamerfestival waarbij het kleed het podium is en de bank de tribune. Het vindt inmiddels jaarlijks in veertien steden plaats en 11 maart 2018 is Hilversum voor de eerste maal deelnemer.

Bands uit de regio

Het festival is een initiatief om mensen dichter bij elkaar te brengen en wijken gezelliger te maken. Tijdens het festival treden een heleboel bands uit de regio op.

Gastvrije huiskamers

De organisatie is op zoek naar gastvrije huiskamers in alle wijken van Hilversum en lokale acts om samen van Gluren bij de Buren Hilversum 2018 een groot succes te maken.

Concept

Het concept is simpel: elke huiskamereigenaar is een dagje directeur van zijn/haar eigen poppodium of mini-schouwburg. Elke artiest speelt tussen 12:00 en 17:00 drie keer in dertig minuten het vloerkleed plat. Uiteraard is het voor artiesten ook mogelijk om in hun eigen huiskamer een optreden te verzorgen.

Check de website voor meer informatie.