Voetbalweekend: Pakt Victoria weer een clean sheet?

Foto: Henk Hoekman

Wat heeft dit voetbalweekend in petto voor de Hilversumse clubs? Voetbalkenner William Puyk blikt vooruit. Dit weekend hoop Victoria een nieuwe clean sheet te pakken.

BZC’13 – Eemboys, 4e klasse F

Eemboys is één van de donateurs Nazorg Noah. Wat een geweldige club! Ondanks die onderlinge goede band verwacht ik toch een wedstrijd die op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Uiteraard met respect naar elkaar. Beiden ploegen strijden namelijk voor een vaste plek in de top drie.

Eemboys staat op dit moment gedeeld tweede en is een lastige ploeg met enkele slimme voetballers in het midden. Oud Zebra’s trainer René Ribberink zwaait dit seizoen voor het eerst de scepter over Eemboys, maar heeft het al goed voor elkaar. Mag ook wel eens gezegd worden over een trainer die dag en nacht met voetbal bezig is. Een zeer gedreven trainer en daarnaast een warm mens!

Prognose: Overwinning door thuisvoordeel BCZ’13.
Wanneer: zaterdag 28 oktober
Waar: Jagerspaadje 30, Loosdrecht
Hoe laat: 14.30 uur

OSO – FZO, 4e klasse F

Koploper in de 4e klasse F, FZO uit Zeist, is nog ongeslagen. De voetbalmotor van OSO hapert een klein beetje en dat heeft vooral met blessures en enkele afwezigen te maken. Als OSO compleet is verbaast het mij niet als FZO tegen zijn eerste nederlaag oploopt in Hilversum.

Prognose: OSO pakt drie punten.
Wanneer: zaterdag 28 oktober
Waar: Jagerspaadje 28, Loosdrecht
Hoe laat: 14.30 uur

Victoria – JSV Nieuwegein, 2e klasse B

Victoria speelt ook op het Jagerspaadje. Wel iets later maar het kan wel eens een drukte van jewelste worden in die voetbalhoek van voetbalmekka Hilversum.

Er staat in de 2e klasse geen maat op onze Victorianen. Het kan maar zo zijn dat het de vijfde clean sheet in de eerste zes competitiewedstrijden wordt.

Prognose: Zonder twijfel een thuisoverwinning voor de Heeren van het Paviljoen.
Wanneer: zaterdag 28 oktober
Waar: Jagerspaadje 26, Loosdrecht
Hoe laat: 15.00 uur

Buitenboys – FC Hilversum, 3e klasse C

Het lijkt wel of FC Hilversum even niet lekker in het voetbalvel zit. Ze hebben enkele blessures, maar de selectie is groot genoeg. Wij keken er dan ook van op dat ze dinsdag thuis voor de beker verloren. Niet verwacht, toch gebeurd. Morgen gaan ze naar Almere, Buitenboys wacht. Mijn Hilversums voetbalhart zegt winst, maar ik hou het op een gelijkspel. Hopen dat de groen/witten dit lezen en mij even op mijn plek zetten.

Prognose: Gelijkspel.
Wanneer: zaterdag 28 oktober
Waar: Sportpark Polderkwartier
, Daniel Stalpaertstraat 1, Almere
Hoe laat: 15.00 uur

SV Olympia’25 – De Meer, 3e klasse C

Gaan ze eindelijk drie punten pakken? Na enkele gelijke spelen wordt het tijd voor een overwinning. SV Olympia’25 neemt het thuis op tegen nummer laatst De Meer. Dit moet een zege met twee vingers in de neus opleveren. Olympianen, jullie staan veel te laag. Onnodig puntverlies zorgt dat jullie slechts negende staan waar een plek in de top vijf reëler was geweest. Scoren en de wedstrijd killen, dat is het motto!

Prognose: Olympia pakt eindelijk een overwinning.
Wanneer: zaterdag 28 oktober
Waar: Sportpark Berestein, Hilversum
Hoe laat: 15.00 uur

Wartburgia – Altius, 3e klasse C

Ik heb er vertrouwen in. Vorige week zag ik ze live aan het werk en ik schat ze écht hoog in. Het loopt nog niet gesmeerd, maar er druipt genoeg klasse vanaf. Wie weet valt het puzzeltje morgen perfect in elkaar! Wartburgia uit is vervelend (zie gelijkspel tegen SV Olympia’25), maar met gogme en strijdlust moeten de punten gewoon mee naar voetbalwalhalla Hilversum.

Prognose: Zwaarbevochten overwinning Altius
Wanneer: zaterdag 28 oktober
Waar: Sportpark Drieburg, Kruislaan 4, Amsterdam.
Hoe laat: 15.00 uur

SC’t Gooi – TOG, 4e klasse E

SC ’t Gooi was vorige speelronde vrij. Daarnaast heeft de club een paar roerige dagen achter de rug. Trainer Maikel Manasse is vorige week opgestapt en het was even zoeken wie er voor de groep zou gaan staan. Gelukkig heeft ‘t Gooi het intern kunnen oplossen door de ervaren Cor ’t Jong voor de groep te plaatsen met ondersteuning van Guus Cramer. Morgen komen ze weer op het Kininelaantje in de wei. Of het gelijk van een leien dakje loopt zullen we morgen gaan zien. Ik gun ze een overwinnig, maar ben bang dat ze zich met een gelijkspel tevreden moeten stellen.

Prognose: Een gelijkspel.
Wanneer: zaterdag 28 oktober
Waar: Kininelaantje 9, Sportpark Berestein, Hilversum
Hoe laat: 14.30 uur

SV Loosdrecht – Odysseus’91, 2e klasse B

SV Loosdrecht sluit de voetbalzaterdag af. Ze krijgen het thuis moeilijk, heel moeilijk. Maar de bal blijft rond en wie niet schiet kan ook niet scoren; ik gooi er maar even een paar clichés uit. Odysseus’91 komt naar SOUPtown. Nummer twee en slechts één punt achter op Victoria. Bij een overwinning van onze oranje brigade snijdt het mes aan twee kanten. Victoria loopt uit en SV Loosdrecht kan zomaar de top vijf binnen komen.

Prognose: Een belangrijke overwinning voor Loosdrecht.
Wanneer: zaterdag 28 oktober
Waar: Sportpark Hallinckveld, Rading 194, Loosdrecht
Hoe laat: 14.30 uur

AS’80 – Wasmeer

Zonde, doodzonde. De laatste twee wedstrijden verloren, veel geblesseerden en niet op z’n Powerboys. Het kan en moet beter, gelukkig weten zij dit zelf ook wel. AS’80 wacht zondag in Almere. Laten we hopen dat de geblesseerde Powerboys weer een beetje opgelapt zijn. Verlies is dodelijk, dan zakken ze te ver weg op de ranglijst. Maar er zo even overheen walsen zie ik ook niet gebeuren. Ik zou graag een twee invullen, maar ik houd het op een drie. Powerboys bewijs mijn ongelijk!

Prognose: Gelijkspel.
Wanneer: zondag 29 oktober
Waar: Sportpark Klein Brandtpark
, Klein Brandt Sportpark 7, Almere
Hoe laat: 14.00 uur