Hilversumse buurt rond Van Gangelenstraat compleet verduurzaamd

Foto: Google Maps

Op huizen op de Van Gangelenstraat en omgeving zijn onder andere 828 zonnepanelen geplaatst door de Alliantie. De woningen zijn in een jaar tijd opgeknapt.

De verduurzaming in en om de Van Gangelenstraat in Hilversum beperkt zich niet tot zonnepanelen. Er zijn onderhoudswerkzaamheden als schilderwerk, vervanging van dakpannen en herstel van het voegwerk gepleegd. Ook zijn gevels en daken geïsoleerd en is enkel glas vervangen door isolatieglas.

Huurverhoging

De opbrengst van de zonnepanelen is voor de huurders zelf. Voor de werkzaamheden en de zonnepanelen betalen de huurders een huurverhoging. De huurverhoging is lager dan de energiebesparing en de opbrengst van de zonnepanelen.

Plezierige samenwerking

De Klankbordgroep Van Gangelenstraat, de Alliantie en Rutges Vernieuwt zijn samen tot het verbeterplan gekomen. Tosca van de Zijden, gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie is lovend over de samenwerking. “De samenwerking met de Klankbordgroep Van Gangelenstraat, was plezierig en constructief. De leden waren zowel in de plan – als de uitvoeringsfase kritisch. Wij hebben veel gehad aan hun adviezen. Bewoners kennen hun woning als geen ander en zij weten wat leeft in de buurt.”