Drie jongerenprojecten ontvangen geld uit Stadsfonds

Foto: Tristan Adelaar

Drie projecten kregen woensdag 19 juli 2017 van het Stadsfonds Hilversum cheques met een fikse bijdrage aan hun initiatief. Het werd een feestelijke bijeenkomst bij Luno Kitchen.

De  projecteigenaren kenden elkaar nog niet, maar ontdekten tijdens deze meeting dat hun activiteiten veel raakvlakken hebben. Diverse opties voor samenwerken ontstond vanzelf. “Dat is precies de verbinding die Het Stadsfonds Hilversum wil stimuleren”, vertelde Ingrid Geul in haar toespraak aan de gelukkigen.

Wie zijn de gelukkigen?

In ieder geval de bovengenoemde Sonny Mathura. Hij is namens Beeld en Geluid projectleider van Topclass Digital Design. Dit project, waaraan alle middelbare scholen uit heel Hilversum meedoen, geeft aan 60 studenten en hun begeleiders de kans om onder leiding van topspecialisten hun creatieve talenten te ontwikkelen. Het gaat daarbij om het bedenken van bijzondere concepten en leren hoe je die met een goed businessconcept in de markt zet, precies daar waar het in Hilversum om draait: contentontwikkeling. Het is een sympathiek initiatief. Het hebben van hoge cijfers is geen voorwaarde om mee te doen, het hebben van een sterke motivatie wèl.

Tiny Houses

Dan is er het Tiny Houses project onder leiding van Cora Camperbheek van MBO College Hilversum en Michiel Beck van Link in the Loop. Het wordt georganiseerd door het MBO College, in samenwerking met het bedrijfsleven. Voor dit project zal een aantal tinyhouses worden ontworpen, die bijvoorbeeld als verblijfsvoorziening op het mediapark gebouwd zouden kunnen worden. Dit project is bedoeld om leerlingen ervaring te laten opdoen met duurzaamheid, bouwkunde, installatietechniek en hotelmanagement . “Leren door te doen is het allermooiste onderwijs”, zegt Michiel Beck. “Je gaat op stap en je weet niet waar je uitkomt”. Het Tiny Houses-project krijgt 6000,- euro uit Het Stadsfonds.

Coderdojo

Het derde door Het Stadssfonds gesteunde project is Coderdojo, opgezet door Bibliotheek Hilversum en Museum Hilversum. Het is bedoeld om kinderen tussen 7 en 17 jaar vertrouwd te maken met het programmeren van computers. Stadsfondsmanager Ingrid Geul toont zich samen met het Stadsfondsbestuur enthousiast over dit project. De projectleiders Mirjam Röling (bibliotheek) en Mirjam Slot (museum) krijgen voor hun initiatief uit het Stadsfonds ruim 7000,- euro. Met dit geld worden robots aangeschaft, zodat de jonge deelnemers ook ervaring kunnen opdoen met deze techniek.