“Ongelijkheid in strooibeleid gemeente”

Foto: Frans Regtien

In de winter worden bij sneeuw en gladheid de welvarendste wijken in Hilversum beter geholpen dan andere buurten. Dat schrijft de Gooi en Eemlander, zich baserend op het ‘Plan van aanpak gladheidsbestrijding 2015/2016’ dat B en W deze week hebben goedgekeurd.

Net als de afgelopen winters wordt in postcodegebied 1217 (Noordwestelijke villagebieden) vrijwel elke straat gestrooid, terwijl in Hilversum-Noord en Over ‘t Spoor (grofweg de postcodegebieden 1221 en 1222) tal van straten pas na dagen door strooiploegen onder handen worden genomen. Eind 2013 publiceerde de krant een uitgebreide analyse van de strooiroutes.

Mooijen
Daaruit bleek dat in de wijken Trompenberg en Boomberg heel snel ook allerlei straten worden gestrooid waar dat niet nodig is vanwege bijvoorbeeld een school of een verzorgingshuis. Toenmalig wethouder Beernoud Mooijen (VVD) verweerde zich door de gemeenteraad te zegen dat de gemeente ‘niet sociale tweedeling als uitgangspunt hanteert’.

Afgelopen winter zat er een nieuw college – met daarin nog steeds VVD en D66 maar ook CDA en SP – maar voor de strooiroutes maakte dat geen verschil, aldus de krant. Ook voor komende winter zijn geen opvallende wijzigingen in de strooiroutes gepland.