Philips, rapper, alcohol, Ooievaarplein, Versa

Foto: RTi Hilversum

Een overzicht van een aantal vragen die de Hilversumse gemeenteraad deze week in commissievergaderingen aan de orde wil stellen. Karin Walters van Hart voor Hilversum vraagt zich af van welk geld de gemeente denkt het Philipsterrein te gaan kopen. Wethouder Jaeger komt wellicht met het antwoord daarop. Leefbaar Hilversum stelde daar eerder vragen over, de commissie zou daar schriftelijk antwoord op krijgen.

Dan wil ze ook weten of de privacyproblemen in de Mediastad op orde zijn. Aanleiding is eeen bericht op 24 augustus dat derden konden meekijken naar privacygevoelige informatie van burgers. Wethouder Voorink moet uitsluitsel geven.

Tolerantiegrens
De VVD spreekt weliswaar haar waardering uit voor de houding van burgemeester Broertjes na het incident met rapper Kleine die zijn middelvinger opstak, maar wil toch nog wel wat verduidelijking. Zo vragen de liberalen zich af of er in de driehoek OM, politie en burgemeester tolerantiegrenzen zijn vastgesteld en hoe die in de toekomst gecommuniceerd gaan worden.

Het incident met de rapper vond plaats tijdens Hilversum on Air. De liberale coalitiepartij zegt signalen te hebben gekregen dat er gedurende dit festival ook aan minderjarigen alcoholische dranken verstrekt zijn en soms zelfs ook geschonken. Van Broertjes wil de VVD weten of er toezicht is gehouden en of dit tot sancties heeft geleid.

Ooievaarplein
Tenslotte vraagt Ruud Verkuijlen van de VVD opheldering over de stand van zaken rond de onrust onder jongeren op het Ooievaarplein. Hij wil onder meer weten of het politieonderzoek naar de veroorzakers van vernielingen nog loopt en of eventuele extra kosten van dit onderzoek op de daders worden verhaald.

Vragen, vragen, vragen. Van Groen Links komt de vraag om meer richting te geven aan het beleid met betrekking tot nieuw welzijn. Tot verbazing van raadslid Marleen Remmers staat het onderwerp morgen niet op de agenda tijdens het overleg met wethouder Klamer. Met name de toekomst van de organisatie Versa staat hierbij centraal.

Tomingroep
Groen Links wil ook nog weten of het inkomen van de directeur van de Tomingroep nu wel of niet in lijn is met afspraken die gemaakt zijn over de Wet Normering Topinkomens. Dat gebeurt dan in het kader van de aangekondigde bezuinigingen bij die organisatie.