Ouderendag Hilversum wil wensen vervullen

Foto: Nieuws.nl

Op vrijdag 2 oktober wordt in de gemeente Hilversum voor de eerste keer de Nationale Ouderendag georganiseerd. Op deze dag worden 130 individuele wensen van ouderen uit Hilversumse verzorgingstehuizen met behulp van vrijwilligers, die een wens kunnen adopteren, gerealiseerd. Dat meldt het Ouderenjournaal.

De Nationale Ouderendag is een landelijk initiatief dat inmiddels in 20 gemeenten plaatsvindt. Hilversum hoopt de Nationale Ouderendag jaarlijks te kunnen organiseren. De organisatie zoekt vrijwilligers. In het voorjaar is een ronde langs een aantal verzorgingstehuizen gemaakt om de wensen de verzamelen.

Zweefvliegtuig
Wensen zijn bijvoorbeeld een bezoek aan de Groest en markt, een kopje koffie met een zacht koekje en een goed gesprek of een bezoek aan een kapper. Bijzondere wensen zijn een tochtje in een zijspan, een vaart in een luchtvaartballon en vliegen in een zweefvliegtuig.

Het gaat er nu om vrijwilligers te vinden, die bereid zijn een wens te adopteren, dus in feite mogelijk te maken. De vrijwilliger kan zelf een wens uitzoeken op de website http://hilversum.nationaleouderendag.nl en zich daarvoor opgeven. De organisatie neemt dan contact op om de wens door te spreken.

Kostendekkend
Daarna neemt vrijwilliger contact op met de oudere, al dan niet via het verzorgingstehuis, om concrete afspraken te maken over wens en de uitvoering daarvan. Het wordt een uitdaging om het project kostendekkend te krijgen, zegt de organisatie.

Voor de invulling van de wensen wordt een beroep gedaan op de medewerking van de organisaties en bedrijven waar de wensen in vervulling zullen gaan, zoals het ter beschikking stellen van gratis kaarten voor de dierentuin, concert of bijvoorbeeld het aanbieden van een diner of lunch door een restaurant. Een grote kostenpost is het vervoer van de ouderen in vaste rolstoelen.