GNR zoekt vrijwilligers voor bosonderhoud

Foto: Erik Dronkers

Een vrijwilligersgroep die het natuurgebied De Zuid en het Smithuyserbos, ten zuiden van Hilversum bij het Wasmeer wil onderhouden. Dat is de wens van de Stichting Gooisch Natuurreservaat(GNR).

 

Zaterdag 22 augustus zijn geïnteresseerden welkom bij de Infozuil / slagboom aan het begin van de Lage Vuurscheweg. Te bereiken via Soestdijkerstraatweg, Huydecopersweg en dan de eerste weg links (Lage Vuurscheweg) onder de A27 door en dan 400 meter volgen tot de Infozuil (het verzamelpunt).

Snoeiwerk
Het idee is dat de vrijwilligers één ochtend (van 09.00 tot 12.00 uur) in de week aan de slag gaan. De werkzaamheden zijn het ‘open houden’ van het heideven Hilversums Wasmeer, het verwijderen van bomen en struiken op heideveldjes, verplanten van jonge boompjes, het onderhoud van paddenpoelen en snoeiwerkzaamheden.

Ook klein onderhoud aan bankjes, hekwerken en paden behoort tot het werk. De begeleiding wordt gedaan door medewerkers van het Smithuyserbos en het Goois Natuurreservaat. Op de bijeenkomst wordt informatie over het werk in en het karakter van de natuurgebieden.

Wandeling
Er zal ook een wandeling door het gebied gemaakt worden. De bijeenkomst begint zaterdag 22 augustus om 10.00 uur en zal ongeveer 2 uur duren. Vooraf aanmelden kan via [email protected] of telefoon: 035 6214598. De vacature staat ook op de website van Versa Welzijn.www.versavrijwilligerscentrale.nl.