Kikker aangekleed door MBO studenten

Foto: Nieuws.nl

Studenten maatkleding van het MBO College Hilversum gaan kinderkleertjes ontwerpen voor Kikker en zijn Vriendjes van Max Velthuijs. In een tien weken durend project werken zij aan schetsen, zoeken zij geschikte materialen en onderzoeken ze de succesfactoren van kinderkleding. Van het beste en winnende ontwerp wordt overwogen het daadwerkelijk in productie te nemen. 

De studenten gaan aan de slag om twee looks te ontwerpen voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Daarbij gaat het niet om een T-shirt met een plaatje van Kikker erop maar om een meer subtiele lijn. Kernwaarden als vrijheid en individualiteit staan centraal bij de te ontwerpen kleding.

Huisstijl

Ronald Krikke van Rights at Work, de organisatie die de rechten van Kikker & vriendjes beheert: ‘Het figuur Kikker is aan een huisstijl gebonden. We hebben daar een stijlgids voor. Zo zijn de kleuren rood, wit, blauw en natuurlijk groen heel specifiek herkenbaar voor Kikker.’ In de Kikkerboeken komen de grote levensthema’s en emoties aan bod zoals boos, bang, vriendschap en het oplossen van problemen. Aan de studenten de uitdaging dit in kinderkleding naar voren te laten komen.