Vioolduo Konoe wint Prinses Christina concours

Foto: Twitter(Johan Veenstra)

Het 17 jarige duo Mayu en Takehiro Konoe, leerlingen van het Comenius College, hebben met viool en altviool zondag een eerste prijs gewonnen in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours. De finale vond plaats in het Lucent Danstheater in Den Haag.

Het concours is een van de belangrijkste jaarlijkse evenementen voor jonge klassieke musici in Nederland.Naamgever Prinses Christina overhandigde de prijzen aan de finalisten. Voor de talentvolle Hilversumse scholieren, die onlangs nog optraden in het televisieprogramma De Wereld op Donderdag, ligt een solistisch optreden met het Residentie Orkest in het verschiet.

Hier een fragment van een You Tube filmpje tijdens een voorspeelavond op het Comenius College, in maart 2014.

Concertabonnementen
Daarnaast zullen er enkele optredens gegeven worden met leden van Rubens Quartet, die een bezoek aan de school van de winnaar zal brengen, compleet met workshop en concert. Tenslotte hebben Mayu en Takehiro ook twee concertabonnementen in de serie A voor het seizoen 2015 2016 in de wacht gesleept.

Voor de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours 2015 werden zeven jonge muziektalenten geselecteerd. De afgelopen maanden deden meer dan 400 jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land mee aan de selecties van het Prinses Christina Concours.

Lees ook

 

Meer: Patatoorlog