1 euro per Hilversummer voor Gooise natuur

Foto: GNR

Het Goois Natuurreservaat krijgt eenmalig 86.000 euro – 1 euro per inwoner – van de gemeente Hilversum. Dat is het voorstel van Burgemeester en Wethouders van Hilversum. Het bestuur van de Mediastad hoopt dat andere gemeenten in ‘t Gooi en de Vechtstreek onder de noemer ‘de natuur is van ons allemaal’ het voorbeeld zullen volgen.

Aanleiding is de slechte financiƫle situatie bij het GNR. De discussie rond de mogelijke samenwerking met het Provinciaal Waterleidingbedrijf Noord-Holland (PWN) en de benoeming van oud-minister Pieter Winsemius als verkenner in deze kwestie hebben veel geld gekost.

Reservepotje
Het reservepotje van de organisatie, vorig jaar nog 2 ton, is daardoor nagenoeg leeg. Mochten de andere gemeenten het Hilversumse voorbeeld volgen, zit er in dit reservepotje weer het oude bedrag, heeft wethouder Nicolien van Vroonhoven laten uitrekenen.

Het bedrag van 86.000 euro komt voor een keer bovenop de jaarlijkse subsidie van 170.000 euro. De gemeenteraad van Hilversum moet het idee nog wel goedkeuren