Horecabestemming Eurobioscoop bepleit

Foto: Google Streetview

Wat moet er gebeuren met de voormalige Eurobioscoop aan de Naarderstraat? Ondernemer en Hilversummer Klaasjan Krook zou het wel weten. Hij is enthousiast geworden over een horecabestemming in de toekomst. 

door Frans Regtien

Op verzoek van de gemeente is hij vanaf augustus 2014 een advies aan het opstellen over de noodzakelijke aanpassingen om dit pand exploitabel te maken voor horeca. In het radioprogramma ‘Wat leeft in Hilversum’ van de lokale omroep RTi Hilversum vertelde hij over zijn plannen.

Aanvankelijk zou het gebouw gesloopt worden, maar de gemeente wilde serieus bekijken of het pand behouden kon worden, vanwege de onlangs ontdekte monumentale waarde. Achter de gevel bleek nog de orginele voorkant van een garage uit 1912 te schuilen. Ook het bijzondere betondak is nog intact.

NSF
Krook spreekt van een historische aantrekkingskracht met respect voor de geschiedenis van Hilversum. Daartoe behoort in zijn ogen aandacht voor de periode waarin de Nederlandse Seintoestellen Fabriek(NSF) in het pand huisde. Hij denkt verder dat een herbestemming bij kan dragen tot verbetering van de centrumfunctie van dit gebied rondom Langgewenst en markt.

De ondernemer zegt mogelijkheden te zien voor een wisselwerking met de Markt. “Ik heb begrepen dat er verzoeken zijn vanuit de Markt om faciliteiten te hebben voor de mensen die daar werken. Toiletten en dergelijke kunnen daar prima in voorzien en dat is eens te meer een extra uitdaging om van dat pand iets moois te maken”.

Theater
Krook ziet ook volop mogelijkheden op muziek- en theatergebied. “Er is een enorm gat aan het ontstaan op dat terrein in Hilversum. Het wordt alleen maar erger (theater Achterom gaat zijn deuren definitief sluiten halverwege 2016, red.)en dat is niet goed voor de levendigheid in het centrum”.

Flexibel werken samen met horeca kan in zijn ogen doordat er genoeg ruimte is in het gebouw voor andere bestemmingen. Hij ziet een evenementenplein voor zich, met terrasjes en veel uitgangsmogelijkheden. “Nu is de tijd om hierover knopen door te hakken. Zo snel mogelijk graag, want zoals het er nu bijstaat, dat is toch niet echt een fraai gezicht”.

Hier het gesprek, uitgezonden op RTi FM 106.2, waarin Krook antwoord geeft op de vraag of er brood zit in een horecabestemming voor de Eurobioscoop