“Ooievaarplein weer vrij van cameratoezicht”

Foto: Google Street View

Het Ooievaarplein in Hilversum-Oost moet vanaf 1 april  na negen maanden weer cameratoezicht-vrij worden in de ogen van burgemeester Broertjes. Maar bij terugkerend vandalisme kan het toezicht zoweer terugkomen en dan wordt de gemeenteraad achteraf daarover geinformeerd.

De commissie economie en bestuur van de gemeente Hilversum praat komende donderdag, 19 maart, over dit voorstel. Permanent toezicht mag niet op grond van de gemeentewet, zegt de burgemeester. In zijn ogen is dit dan de enige oplossing, nu er al maanden geen incidenten op het plein zijn gemeld.

Relschoppen
Bewoners waren begin dit jaar nog bang voor een herhaling van de vandalismegeschiedenis. Al jaren kampt het Ooievaarplein met overlast door relschoppende en luidruchtige jeugd. Maar daar is sinds afgelopen zomer een eind aan gekomen, is het oordeel van de burgemeester.

De nieuwe flexibele aanpak zou de bewoners aanspreken, voegt hij eraan toe. Alleen op Oudejaarsavond was het onrustig. Volgens Broertjes vinden er nu gesprekken tussen kinderen en ouders. De overlastgevende groep zou zich goed gedragen, gaat naar school en veel jongeren hebben een bijbaantje.