Proef electronische waakhond tegen inbreker

Foto: Flickr

Het is nieuw voor de Gooi en Vechtstreek. Op aandringen van de politie heeft de gemeente Hilversum electronische waakhonden aangeschaft, schrijft de Gooi en Eemlander. Dat zijn alarmsystemen met bewegingssensoren en camera’s. Ze worden gratis geïnstalleerd in woningen in de Mediastad, om inbrekers op heterdaad te kunnen betrappen. De laatste tijd neemt het aantal woninginbraken in Hilversum weer flink toe.

De apparatuur staat in rechtstreekse verbinding met de politie. Het systeem wordt alleen geïnstalleerd als de bewoners en hun eventuele huisdieren niet thuis zijn. Om snel te kunnen handelen en vast te kunnen stellen dat de apparatuur niet op bijvoorbeeld een kat reageert, wordt dus ook een camera opgehangen. Adressen in buurten waar veel wordt ingebroken, komen in aanmerking hiervoor.

Lichtkranten
Verder moeten de inbraakspecialisten van de politie er van overtuigd zijn dat er een grote kans op nieuwe inbraakpogingen. De proef gaat een paar maanden duren. Op andere plaatsen in Nederland is al ervaring opgedaan bij deze aanpak. Overigens staan langs de toegangswegen van Hilversum nu lichtkranten die inwoners oproepen bij onraad 112 te bellen.