Informatiepunt radicalisering “maatwerk in buurt”

Foto: RTi Hilversum

Anneke La Rose gaat namens de gemeente actief communiceren met betrokken instanties en partijen én is ook het aanspreekpunt voor personen die met vragen zitten en informatie willen hebben over radicalisering in hun directe omgeving. Dat werd deze week duidelijk tijdens het tweede maatschappelijke debat over dit onderwerp. La Rose, contactpersoon voor het gemeentelijk coordinatiepunt radicalisering, is onder meer van plan om ook actief de wijk in te gaan.

Tegen de lokale omroep RTi Hilversum zei ze binnenkort de buurt in Hilversum Noordoost rond het Cruyff Court, het voetbalveldje daar, te zullen bezoeken. “En dan hoeft het niet zozeer over radicalisering te gaan. Ik wil ook met de jongeren praten over hun kansen op de arbeidsmarkt. Ik ga er graag heen, ook om bij de buurtbewoners langs te gaan. Maatwerk”.

Doorverwijzen
Ze ziet haar functie vooral als doorverwijzer naar instanties, zoals bijvoorbeeld het NCTV, de organisatie voor terrorismebestrijding, of de politie. “Praten met mensen die zich zorgen maken over jongeren op scholen. Of over signalen rond mensen die zich afsluiten of niet meer in een moskee komen”.  La Rose is bereikbaar op 035-6292059, behalve op woensdagen. Hieronder het gesprek, waarin ze spreekt over hun eigen rol.