Rapport over bluswater en doden volgens Veiligheidsregio openbaar

Foto: Frans Regtien

De Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek zegt met verbazing een artikel in de Gooi en Eemlander van afgelopen vrijdag te hebben gelezen. Daarin staat dat er doden kunnen vallen als er in Hilversum een trein met brandbrare, explosieve of giftige stoffen verongelukt. Volgens de krant zou het gaan om een vertrouwelijk document, waarop Gooise gemeenten nog invloed kunnen uitoefenen.

Directeur John van der Zwan van de Veiligheidsregio zegt in een reactie glashelder te willen zijn. Het gaat om een concept en geen vertrouwelijk document, dat naar alle gemeenten is gestuurd en daarmee in principe een openbaar stuk is. Als alle gemeenten hebben gereageerd zal een definitieve versie worden gemaakt. ‘Over de besluiten die het Veiligheidsbestuur neemt, wordt door de Veiligheidsregio open en transparant gecommuniceerd’, aldus van der Zwan.

Hij voegt daar aan toe: ‘Een 100% veiligheidssituatie kan niemand garanderen. We kunnen er wel alles aan doen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn als er wat gebeurt en daar dan adequaat op inspelen. Daaraan wordt in de regio Gooi en Vechtstreek hard gewerkt’.