Food & Film: docu Diego Maradona bij Filmtheater Hilversum

Foto: Alfredo Capozzi

In een nieuwe editie van Film & Food kun je bij Filmtheater Hilversum op 22 juli de documentaire ‘Diego Maradona’ zien.

‘Diego Maradona’ is de nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (‘Amy’), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Burgers

Deze film gaat 8 augustus officieel uit, maar is maandag 22 juli alvast bij Filmtheater Hilversum te zien in combinatie met een maaltijd. Op het menu die maandag: burgers.

Charisma

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had werd Maradona groter dan God.

Ayrton Senna

Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire ‘Senna’, over het leven en de tragische dood van de Braziliaanse Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor ‘Amy’, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film ‘Diego Maradona’ kreeg hij Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.