Hilversum wil panden om gebied rond Oosterspoorplein op te knappen

Foto: Google Maps

Hilversum wil van het gebied rond het Oosterspoorplein een ‘welkom entree’ maken. Het aast daarom op tientallen panden in en om de driehoek Kleine Drift, Larenseweg, Zuiderweg.

De gemeente heeft samen met bewoners en ‘verschillende partners’ een gebiedsagenda opgesteld om van het postcodegebied 1221 een ‘levendige, welkome entree’ van Hilversum Oost te maken.

Herontwikkelen

“We willen van dit gebied een prettige entree maken en om dit te kunnen realiseren is het nodig dat we dit gebied gaan herontwikkelen. Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen. Maar die gaan we de komende jaren samen met betrokken partijen opstellen,” aldus projectwethouder Floris Voorink.

Voorkeursrecht

Om dit te kunnen verwezenlijken moet de gemeente in bezit komen van tientallen panden in het gebied rond het Oosterspoorplein. Wethouder Scheepers van vastgoed: “Op dit moment zijn de panden en gronden niet in eigendom van ons. We willen voorkomen dat andere partijen hier zelf iets gaan ontwikkelen. Door nu een voorkeursrecht op dit gebied te vestigen, hebben we de tijd te onderzoeken hoe een welkome entree voor Oost er uitziet en dit verder uit te werken in concretere plannen.”

Eigenaren

De betreffende eigenaren zijn per aangetekende brief over dit besluit geïnformeerd. Als zij er behoefte aan hebben, dan gaat de gemeente 1-op-1 met ze in gesprek om dit besluit toe te lichten.