Najaarsconcerten in het Muziekcentrum van de omroep

Foto: Collegium Musicum

Op zaterdag 8 en zondag 9 december geeft het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum haar najaarsconcerten in het Muziekcentrum van de omroep.

De organisatie is trots op de najaarsconcerten. “Kom luisteren naar het Parijs waarin Gershwin wandelde met An American in Paris en ervaar het leven op het platteland zoals Copland dat beschreef in zijn Dances from Rodeo. Laat je meevoeren naar de Nieuwe Wereld met muziek van Bernstein in zijn honderdste geboortejaar.

Muzikale reis

Dit alles wordt aangevuld met traditionele gospels en spirituals van onder andere Hogan (The Battle of Jericho) en de bijzondere muziek van Ives (The Circus Band). Ga mee op reis door 300 jaar muzikale geschiedenis uit een indrukwekkend land met indrukwekkende muziek. Dit concert wordt uitgevoerd door de dirigenten Gilles Michels en Jeppe Moulijn.

Niveau

L.S.K.O. Collegium Musicum is een Leidse studentenvereniging, opgericht in 1936. Collegium Musicum bestaat uit een symfonieorkest, een grootkoor en een kamerkoor. Onder inspirerende leiding van dirigenten Gilles Michels (koor) en Jeppe Moulijn (orkest) geeft CM ieder jaar ten minste twee concertseries op hoog niveau.

Kosten

Entreeprijzen: Regulier: € 22.50/ Studenten: € 9.50
Kaarten zijn aan de deur te koop of online te bestellen. Kijk voor meer informatie en kaarten op
www.collegiummusicum.nl.

Wanneer

Zaterdag 8 december MCO, Hilversum Aanvang 20:15
Zondag 9 december Hartebrugkerk, Leiden Aanvang 19:30