Herfstvakantie in Hilversum: dit kun je met je kinderen doen

Foto: PIxabay

Nog even en het is weer herfstvakantie in Hilversum. En het zou natuurlijk wel leuk zijn als er dan ook wat te doen is voor kinderen. Hier een paar leuke opties.

Bezoek een museum

Een regenachtige dag leent zich uitstekend voor een museumbezoek in Hilversum. Kom naar Beeld en Geluid waar kinderen in de KinderRadioFabriek alles leren over radio (dagelijks, Beeld en Geluid, 9+). Of bezoek de familietentoonstelling over de Fabeltjeskrant in Kasteel Groeneveld. Er is een heuse fabeldieren speurtocht uitgezet voor de kleintjes. (dagelijks, Kasteel Groeneveld).

Ravotten in het herfstbos

In de herfst ga je natuurlijk ook naar buiten. Lekker stampen in de plassen en op zoek naar de mooiste eikels, beukennootjes en paddenstoelen. Is je kind ooit wel eens op pad geweest met een boswachter? In de herfstvakantie zijn er meerdere mogelijkheden om met hem te struinen op zoek naar de mooiste bosschatten. Met de vondsten gaan ze in het bezoekerscentrum knutselen met een glaasje limo (25 en 26 oktober, OERRR Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 4+). En ken je de natuurspeeltuin ‘t Laer al? Het is een speelbos met natuurlijke speelelementen zoals een boomstammenpad, holle weggetjes en een beekloop met pomp. Kinderen kunnen zich hier uren uitleven met zand, water, keien, bomen klimmen en hutten bouwen (elke dag open, Speelbos ’t Laer, 4+). Lekker naar buiten en ook tegelijk opdrachten uitvoeren? Loop dan het kleuterpad bij het Spanderswoud. Het bijbehorende “Doe-boekie” moedigt aan om te tekenen, verzamelen en onderzoeken. Het pakketje koop je bij het Goois Natuurreservaat of de VVV in Hilversum.

Aan de slag als een echte kunstenaar

Heeft je kind altijd al een keer willen 3D printen? Kom dan langs bij de bieb. Daar kan een eigen figuur worden ontworpen en vervolgens uitgeprint (24 oktober, Bibliotheek Hilversum, 5+). Een andere leuke activiteit is het kinderatelier ‘Letterstorm’. Kunstenaar Elsemieke van der Heijden laat kinderen met verschillende objecten het weer ervaren. Ook kunnen ze er zelf aan de slag en meedoen aan een heuse wedstrijd (dagelijks, Singer Laren).

Film kijken bij Cinekid festival

Natuurlijk mag het Cinekid festival in het filmtheater Hilversum niet in dit lijstje ontbreken. Cinekid is het grootste kindermediafestival ter wereld en on tour door het hele land. In het filmtheater worden er in de hele herfstvakantie vanaf de vroege ochtend toffe kinderfilms vertoond. Ook organiseren ze speciale kinderactiviteiten. Komt dat zien (Filmtheater Hilversum, 3+)!

Gezellig naar het theater

Voor iets oudere kinderen is er deze vakantie het kindercabaret ‘Kapot Vet’ (23 okt, Theater Spant!). Een muzikale en knettergekke voorstelling die bewijst dat muziekles niet voor iedereen is weggelegd, dat je ouders VET vaak ongelijk hebben en dat bedtijd een stom woord is. Een andere leuke theatertip is het Spookjesrevue (27 okt, Singer Laren, 3+). In deze feestelijke en swingende revue krijgen herkenbare sprookjes een verrassende wending. Een onvergetelijke, muzikaal feest voor jong en oud. En als het theater misschien toch nog iets te spannend is, kan je ook met je kindje(s) komen luisteren naar de mooiste verhalen in de bieb. ’s Morgens wordt er voorgelezen aan de allerkleintjes en ’s middags voor kinderen van 4 tot 7 jaar (23 okt, Bibliotheek Hilversum).