Nieuwe productie prijswinnende Diamanda Dramm op Wonderfeel

Foto: Diamanda Dramm

Violiste Diamanda Dramm ontvangt dinsdag 12 maart de eerste Keep an Eye Productieprijs, die is opgezet in samenwerking met festival Wonderfeel.

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van tienduizend euro. De nieuwe productie van Diamanda gaat tijdens Wonderfeel 2019 in première. De kaartverkoop voor het festival start vrijdag 8 maart.

Complete podiumproductie

De jaarlijkse Keep an Eye Productieprijs is in het leven geroepen om jonge creatieve makers in staat te stellen hun eigengereide artistieke ideeën en ambities tot leven te wekken. Met het geldbedrag kunnen zij een nieuwe, complete podiumproductie ontwikkelen die tijdens het festival Wonderfeel in première gaat en daarna langs andere festivals toert.

Waanzinnige kans

Diamanda Dramm: ‘De Keep an Eye Productieprijs is een waanzinnige kans. Vooral de connectie met Wonderfeel is enorm inspirerend: samenwerken met een festival dat graag de grenzen opzoekt geeft mij veel ruimte en ideeën. De prijs kwam net op een moment dat ik droomde van een grotere en concretere stap voor mijn solovoorstelling – en ook andere makers wilde betrekken. Nu heb ik de steun en expertise om mij heen om dat te doen.’

Muziekpionier

Directie Wonderfeel: ‘Wij vinden het geweldig dat de Keep an Eye Foundation een productieprijs ter beschikking stelt op Wonderfeel. We zien het als een bevestiging dat ons festival een plek is waar zich interessante culturele ontwikkelingen afspelen. Er lopen veel jonge creatieve makers rond, maar de keuze voor deze eerste uitreiking viel op Diamanda Dramm. Ze is een muziekpionier bij uitstek, en valt op met haar multi-instrumentale en -disciplinaire performances in binnen- en buitenland en vorig jaar ook op Wonderfeel.’