Hier staat de Hilversumse markt als er grote evenementen zijn

Foto: Google Maps

De Hilversumse Markt kan straks op andere plekken terecht als er grote evenementen op het Marktplein zijn, zoals de kermis.

Het college van B&W heeft, in geval er grote evenementen op het marktplein plaatsvinden, besloten een alternatieve locatie aan te wijzen voor de wekelijkse warenmarkt op woensdag en zaterdag in het centrum.

Volwaardig markt- en evenementenplein

Op de Groest en de Stationsstraat kan worden uitgeweken wanneer er grote evenementen, zoals de kermis en muziekfestivals, plaatsvinden op het Marktplein. Kleinere evenementen passen nog steeds naast de warenmarkt. Door een alternatieve locatie aan te wijzen, waarop de markt tijdens grotere evenementen staat, wordt het Marktplein een volwaardig markt- en evenementenplein.

Niet ideaal

Wethouder Wimar Jaeger: “Voor de zowel de grotere evenementen als voor de warenmarkt is de huidige indeling niet ideaal. Het is altijd passen en meten als beide partijen er tegelijk actief zijn. Bovendien vinden hulpdiensten een dergelijke opstelling te risicovol. Dat geldt ook voor de locatie van de kermis, deels op het Marktplein en deels op de Groest. Dat biedt weinig ruimte om voldoende aansprekende attracties te trekken. Met de verplaatsing komen er meer mogelijkheden.”

Alternatieve locatie

Het college wijst de locatie Groest (tot aan Prins Bernhardstraat), Stationsstraat (van Schapenkamp tot aan Naarderstraat), Naarderstraat (van Stationsstraat tot aan Langgewenst) en Langgewenst (parkeerterrein) aan als alternatieve locatie voor de markt. De markt zal hier tijdens grotere evenementen staan, met een maximum van twee woensdagen en vier zaterdagen per jaar. De overige 98 marktdagen in het jaar staat de markt gewoon opgesteld zoals iedereen dat gewend is.