Voorpremiere On Chesil Beach 24 juni bij Filmtheater Hilversum

Foto: On Chesil Beach

Het meeslepende drama On Chesil Beach gaat 24 juni in voorpremière bij Filmtheater Hilversum tijdens de Film & Literatuuravond.

On Chesil Beach is een meeslepend drama over het pasgetrouwde, jonge stel Florence en Edward, die tijdens hun huwelijksreis van een toekomst samen dromen en terugblikken op hun romance. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Ian McEwan. Op zondag 24 juni om 11.30 draait On Chesil Beach in voorpremière als onderdeel van de reeks Film & Literatuur i.s.m. Boekhandel Voorhoeve, met inleiding door Egbert Duim van Boekhandel Voorhoeve.

Verhaal

Het is de zomer van 1962. Op de avond van hun huwelijk dineren Florence en Edward op hun kamer in een bedompt hotel bij Chesil Beach in het Engelse Dorset, waarbij ze terugkijken op het verloop van hun romance. Beiden nog maagd voelen ze zich ongemakkelijk over de naderende huwelijksnacht. De verzwegen misverstanden en angsten van die avond zullen hun levens voor altijd veranderen.

Met hoofdrollen voor onder andere Saoirse Ronan (‘Lady Bird’). Geliefd Brits auteur Ian McEwan schreef zelf het scenario voor de verfilming van zijn bestseller ‘On Chesil Beach’.

Première

On Chesil Beach gaat op 28 juni officieel uit in Nederland. Kaarten voor de voorpremière op 24 juni zijn te koop via Filmtheater Hilversum.